Inicijativa Zmajlovića za rješavanjem prometnih problema

30.03.2018. Na inicijativu saborskog zastupnika Mihaela Zmajlovića održan je sastanak predstavnika Hrvatskih cesta i Grada Jastrebarskog na temu rješavanja prometnih pitanja na području Jaske s ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu

Glavni razlog održanog sastanka, na kojem su nazočili saborski zastupnik Mihael Zmajlović, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić te gradonačelnik grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel, bila je inicijativa stanovnika Ulice dr. Franje Tuđmana za rješavanjem nedostataka izrazito prometne, a nedovoljno opremljene ceste prometnom signalizacijom, na kojoj izrazito slaba rasvjeta umanjuje vidljivost pješačkog prijelaza.
-Budući da se radi o prometnici na kojoj veliki dio pješaka čine školska djeca, nužno je što prije riješiti pitanje nedostatka semafora i svjetleće signalizacije na odgovarajućoj udaljenosti od pješačkog prijelaza, te smo upravo s tim razlogom i održali hitan sastanak sa Hrvatskim cestama, poručili su Mihael Zmajlović i Zvonimir Novosel nakon održanog sastanka na kojem su se Hrvatske ceste obvezale izraditi elaborat koji će dati moguća rješenja za navedenu dionicu državne prometnice D1, te na temelju istih u najkraćem mogućem opremiti ju odgovarajućom opremom, a sve s ciljem kako bi se povećala sigurnost pješaka, a posebice onih najmlađih.
Nadalje, osim rješavanja ovog, za građane Jastrebarskog iznimno važnog prometnog pitanja, na sastanku se razgovaralo i o drugim prometnim temama od važnosti za grad Jastrebarsko. Tako je na sastanku obećano da će rebalanskom proračuna Hrvatskih cesta za ovu godinu predvidjeti rekonstrukcija raskrižja Ulice Trešnjevka u Jastrebarskom (križanje državnih cesta D1 i D310), kao i izgradnja rotora koji će glavnu jaskansku ulicu dr. Vladka Mačeka spojiti sa ulicom Petra Svačića i tzv. „jaskanskom obilaznicom“, odnosno prometnicom GG1. Podsjetimo, Grad Jastrebarsko je još prije dvije godine odradio sve potrebne radnje te je na Hrvatskim cestama da započnu s aktivnostima izgradnje spoja Ulice Petra Svačića s državnom cestom D1, s ciljem rasterećenja prometnice koja prolazi gradom i gradskog središta u zoni Strossmayerovog trga. Također, dogovoreno je da Jastrebarsko i Hrvatske ceste, svaki u dijelu svojih ovlasti nastave s rješavanjem vlasničkih odnosa, kako bi nakon ishođenja pravomoćne građevinske dozvole započeli radovi na izgradnji predmetne dionice buduće prometnice GG1 Sjever-Murat.

I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Mihael Zmajlović

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!