Institut IGH i Vode Jastrebarsko potpisali ugovor vrijedan više od 3 milijuna kuna

24.09.2017. Potpisivanjem ugovora o pružanju usluga tehničke pomoći i upravljanja između Instituta IGH i Voda Jastrebarsko službeno je započela suradnja na projektu poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Jastrebarsko

Za gotovo 16.000 stanovnika aglomeracije Jastrebarsko kvaliteta
života uskoro će se značajno poboljšati, zahvaljujući sredstvima iz EU fondova. Opsežan projekt poboljšanja vodnokomununalne infrastrukture nadzirati će Institut IGH, a završetak svih radova očekuje se u srpnju 2020. godine. Projekt uključuje dogradnju sustava vodoopskrbe, dogradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje otpadnih voda, kao i pročišćavanje otpadnih voda, a Institut IGH će obavljati poslove iz područja upravljanja.

Mario Brnabić, direktor tvrtke Vode Jastrebarsko izjavio je kako je ukupna vrijednost investicija u poboljšanje infrastrukture 169.267.139 kuna, a projekt je sufinanciran sa 72 % sredstvima iz EU fondova.
-Ova značajna investicija krenuti će u svoju realizaciju u listopadu 2017., a očekivani završetak planira se u srpnju 2020. Područje aglomeracije Jastrebarsko, koje broji gotovo 16.000 stanovnika, biti će mnogo ugodnije mjesto za život naših stanovnika. U dijelu vodoopskrbe rekonstruirati će se dio vodoopskrbne mreže i izgraditi tri vodospreme, i osigurati kontinuitet i pouzdanost sustava vodoopskrbe. U dijelu sustava odvodnje otpadnih voda nakon izgradnje očekuje se priključenost od 97%. Izgraditi će se 44 kilometra sustava odvodnje i 15 crpnih stanica. U okviru projekta planirana je i izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda – rekao je Brnabić.

Institut IGH sve više izvozi svoje usluge i na druga tržišta, upravo zahvaljujući iskustvu i stručnom znanju koje nudimo, koje je prepoznato i na ovom natječaju. Upravo upravljanje vodama, kako vodom za piće, tako i otpadnim vodama, jedno je od ključnih izazova s kojima se čovječanstvo susreće u 21.stoljeću. Zbog toga vjerujemo da je hidrotehnika područje u kojem će Institut IGH raditi sve više projekata, kako u Hrvatskoj, tako i na drugim tržištima– poručio je prilikom potpisivanja Oliver Kumrić, član Uprave IGH.
Institut IGH je trenutno uključen na više od 15 projekata aglomeracija u Hrvatskoj i to u područjima stručnog nadzora, vođenja projekata i projektiranju.

IGH

TAGOVI | Vode Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!