Ja recikliram!

27.04.2019. U prostorima Dječjeg vrtića Radost – područni objekt Desinec u Gornjem Desincu, u četvrtak, 25. rujna izveden je kostimirani igrokaz za djecu "Fran i eko dan" u sklopu EU projekta #JArecikliram

Cilj igrokaza bio je na zanimljiv i zabavan način pružiti djeci još više informacija o važnosti brige za okoliš i razvrstavanje otpada, naučiti ih odgovornom postupanju s otpadom s posebnim naglaskom na sprječavanje njegova nastanka, te pravilno odvajanje.
Igrokaz je nastao u suradnji Gradskog kazališta Jastrebarsko i Dječjeg vrtića Radost. U pratnji odgojiteljica i pedagoginje dječjeg vrtića igrokazu su prisustvovali mališani iz skupina: Točkice, Kockice, Leptirići, Žirafice, Mačkice, te predškolske skupine Jagodice i Bobice.

Osim igrokaza, u pripremi je izobrazno-informativni materijal za djecu, didaktičke igračke, brošure za odgojitelje i djecu s uputama za igru, te sadržajna i metodološka priprema modula s različitim temama iz područja gospodarenja otpadom kojim će odgojitelji usmjeravati djecu da odgovorno postupaju s otpadom i time doprinose zaštiti okoliša.
Ukupna vrijednost projekta #JArecikliram iznosi 591 tisuću kuna, od čega bespovratna EU sredstva iz Kohezijskog fonda iznose 500 tisuća kuna. Provedba projekta traje 20 mjeseci, odnosno do siječnja 2020. godine.

Maja Rožić

TAGOVI | Dječji vrtić Radost | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!