Jadranka Stojković dobila povjerenje gradskih vijećnika

12.02.2017. Sjednica Gradskog vijeća održana protekli četvrtak bila je u znaku Dječjeg vrtića Radost u kojem se uvode neke novine, a ravnateljici vrtića dana je suglasnost za još jedan četverogodišnji mandat

Na jednoj od posljednjih sjednica Gradskog vijeća Jastrebarskog u ovom sazivu, održanoj proteklog četvrtka 9. veljače, svih osam točaka dnevnog reda usvojeno je jednoglasno i bez veće rasprave.

 Tako su vijećnici podržali uvođenje dva nova programa u jaskanskom vrtiću "Radost", u kojima će doći do korekcije cijene za roditelje. Jedan se odnosi na rad s darovitom djecom u trajanju od 90 minuta jednom tjedno po cijeni od 180 kuna, a uvodi se i cjelodnevni integrirani program engleskog jezika za predškolsku djecu starije dobi po cijeni od 850 kuna mjesečno. Za oba programa suglasnost daje i nadležno ministarstvo nakon čega mogu započeti s provođenjem.  Novost su i izmjene i dopune kriterija za upis djece u vrtić. Tako će ubuduće prednost pri upisu u vrtić imati dijete oba zaposlena roditelja te dijete roditelja žrtava i invalida domovinskog rata. Djeca koja nisu upisana u vrtić početkom ove pedagoške godine zbog ograničenog broja smještajnih kapaciteta, također će prilikom upisa u slijedeću pedagošku godinu ostvariti prednost u vidu dodatnog boda.

 Na sjednici se moglo čuti da su u vrtić upisana sva djeca koja su početkom ove pedagoške godine navršila godinu dana, a do manjeg nedostatka slobodnih mjesta za upis došlo zbog promjene predškolskih standarda kojima je umanjen broj djece u vrtićkim skupinama. Ravnateljica Dječjeg vrtića Radost Jadranka Stojković dobila je suglasnost vijećnika za još jedan četverogodišnji mandat, a vijećnici su jednoglasno podržali i Odluku o imenovanju Nadice Žužak za člana Nadzornog odbora Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije.

Gradsko vijeće dalo je i suglasnost za kandidiranje projekta "Uređenja postojećeg groblja u naselju Domagović" za sufinanciranje iz sredstava Europske unije.
I.K.

TAGOVI | Gradsko vijeće Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!