Jaska dobila ispostavu HGSS-a

24.10.2018. Hrvatska gorska služba spašavanja Stanica Samobor u suradnji s Gradom Jastrebarsko osnovala je svoju ispostavu u našem gradu

Nikola Tot, Jelena i Domagoj Dimjaković, Vladimir Novak

Ispostava Gorske službe spašavanja smjestila se s potrebnom opremom u vatrogasnom domu u Malunju, a čine ju volonteri Jelena i Domagoj Dimnjaković i Sara Vulje, koji će u suradnji s kolegama iz Samobora sudjelovati u spašavanju unesrećenih na području jaskanskog kraja. Kada smo ih posjetili u Malunju zatekli smo tamo i pročelnika Stanice HGSS-a u Samoboru Nikolu Tota i dugogodišnjeg člana Vladimira Novaka.

Rekli su nam da su nakon odlične suradnje s Jaskancima odlučili osnovati ispostavu u Jastrebarskom uz podršku Grada, kako bi mogli još uspješnije sudjelovati u spašavanju unesrećenih ili pak traženju nestalih osoba. Takvih akcija bilo je i na ovom području gdje su se iskazali i sadašnji volonteri koji čine temelj jaskanske ispostave HGSS-a. Kompletna oprema smještena je u vatrogasnom domu u Malunju zahvaljujući suradnji s tamošnjim vatrogasnim društvom. 

Treba reći da je temeljno obilježje Gorske službe spašavanja pružanje pomoći potrebitima na nepristupačnim planinskim područjima, u speleološkim objektima i stijenama, na lokacijama izvan prometnica, uopće tamo gdje redovne službe hitne pomoći nisu u mogućnosti djelovati svojim sredstvima i osobljem. Članovi službe su dobrovoljci, koji za taj težak i opasan rad ne traže nikakvu materijalnu naknadu od unesrećenoga.

I.K.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | HGSS Stanica Samobor

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!