Jaska ima najbolji med u Zagrebačkoj županiji

15.10.2012. Med od kestena pčelara Nikole Rundeka iz Svete Jane proglašen je apsolutnim šampionom ovogodišnje izložbe meda Zagrebačke županije održane u Sv. Ivanu Zelini

Ovogodišnja, deseta po redu izložba meda Zagrebačke županije s ocjenjivanjem, održana u Sv. Ivanu  Zelini, bila je jedna od najuspješnijih za jaskanske pčelare. Usprkos lošoj mednoj godini, pčelari jaskanske Udruge Lipa osvojili su sedam zlatnih, osam srebrnih i četiri brončane medalje, a med od kestena Nikole Rundeka proglašen je ocjenom 10, apsolutnim šampionom ovogodišnje izložbe.

Ocjenjivano je ukupno 79 uzoraka meda iz cijele Zagrebačke županije, a analize meda obavljene su na Zavodu za ribarstvo, pčelarstvo i specijalnu zoologiju Agronomskog fakulteta  u Zagrebu. Iako je broj uzoraka na ocjenjivanju bio manji nego prijašnjih godina, a razlog je već spomenuta lošija medna godina, Jaskanci su i više nego zadovoljni. Uz Nikolu Rundeka, zlatnim medaljama okitili su se još i Branimir Braje (kesten) , Darko Vancaš (kesten), Ivan Kišan (krkavina), Stjepan Gugec (krkavina), Stjepan Radelja(kesten)  i  Željko Grgec(kesten).  

TAGOVI | Pčelarsko društvo Lipa

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!