Jaska je i dalje veoma uspješna u povlačenju EU sredstava!

07.07.2020. U Jastrebarskom je danas održana 8. sjednica Partnerskog vijeća Urbane aglomeracije Zagreb

Na samom početku sjednice prisutne je pozdravio domaćin, gradonačelnik grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, čestitavši pritom kolegicama i kolegama iz Vijeća na projektima za čiju su realizaciju uspjeli osigurati sredstva. Gradonačelnik Novosel, ovom je prilikom posebno zahvalio upravo svojim suradnicima koji su najzaslužniji što Jaska uvijek spremna dočekuje natječaje kroz koje uspješno povlači EU sredstva, ali također i svima onima koji Jastrebarskom na tom putu pomažu. Naime, iz Izvješća o provedenim, tekućim i planiranim aktivnosti Urbane aglomeracije Zagreb koje je prisutnima prezentirala pomoćnica pročelnice Ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba, Irena Matković, vidljivo je kako je Jaska jedna od najuspješnijih članica u povlačenju i korištenju EU sredstava kroz ITU mehanizam. Tako su za kapitalne jaskanske projekte sredstva već odobrena, neki su u fazi potpisivanja ugovora, a neki u fazi prijave. Primjerice, od ukupnog iznosa od 161.744.625,76 kuna koliko je kroz Javni poziv namijenjeno za obnovu 6 brownfield lokacija na području Urbane aglomeracije Zagreb, Jastrebarskom je za projekt „Obnova i revitalizacija dvorca Erdödy u Jastrebarskom” odobren najveći iznos bespovratnih EU sredstava odnosno 49.503.626,59 kuna. Nadalje, Grad Jastrebarsko prijavio je projekt „Izgradnja i modernizacija biciklističko-pješačkih staza na glavnoj gradskoj prometnici u Jastrebarskom”  koji je u fazi potpisivanja ugovora, a Gradu su za isti odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 7.674.798,14 kuna. Također, s ciljem razvoja povoljnog okruženja za razvoj poduzetništva, Grad Jastrebarsko u postupku je prijave projekta „Izgradnja prometnica S3-S4-T10 u Gospodarskoj zoni Jalševac u Jastrebarskom” procijenjene vrijednosti 13.030.834,05 kuna. Naime, navedene prometnice vodit će do budućeg pročistača otpadnih voda, a koji je ugovoren i čija izgradnja također uskoro kreće.

Na sjednici se moglo čuti više i o provedbi mehanizma Integriranih teritorijalnih ulaganja, članovi Vijeća su upoznati i s analizom stanja te SWOT analizom vezano za izradu novog strateškog akta Urbane aglomeracije Zagreb, zatim, upoznati su i s provedbom Milanskog pakta te im je i predstavljena publikacija „Pregled brownfield površina Urbane aglomeracije Zagreb“, a o čemu su izlagali: pročelnica gradskog Ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba, Sanja Jerković, pročelnica Ureda za programe i projekte EU Mirjana Zubak, pomoćnica pročelnice Ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba, Irena Matković te pročelnik Ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba, Emil Tuk.

Sjednicu je vodio predsjednik Vijeća dr. Mladen Vedriš, a uz gradonačelnika grada Jastrebarskog, Zvonimira Novosela te ostalih članova partnerskog vijeća na Sjednici je bio prisutan i predstavnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, gospodin Stjepan Marković.

GJ

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!