Jaska obilježila "Dan bez automobila"

24.09.2018. Raznim sportskim, društvenim i edukativnim aktivnostima za sve generacije, u organizaciji Grada i Turističke zajednice, u Jastrebarskom je u petak 21. rujna održano finale Europskog tjedna mobilnosti

Obilježavanje Dana bez automobila, četvrta je aktivnost koja je u Jastrebarskom održana u sklopu Europskog tjedna mobilnosti 2018. 

Tako je u petak privremeno zatvorena ulica Ivane Brlić - Mažuranić te ulica Cvjetnog naselja, a povodom toga bio je organiziran veliki broj  aktivnosti u kojima su svi uzrasti uživali: skakanje po mini trampolinima, traženje blaga po perivoju, igranje „Čovječe ne ljuti se“ u velikom prostornom izdanju gdje su pijuni bili jaskanski mališani obučeni u šarene majice, utrka u trčanju za najmlađe te utrka u najsporijoj vožnji na električnim biciklima za one malo starije.

Za sve sudionike u tjelesnim aktivnostima bili su spremljeni zdravi smooth-iji od povrća i voća, a stanovnici Cvjetnog naselja organizirali su roštilj te tako ovu prigodu pretvorili u ugodno druženje svih posjetitelja.  Ova manifestacija bila je društvenog karaktera u kojem su posjetitelji uživali u igri i ugodnom druženju bez žamora automobila, a nakon ubrzanog i stresnog radnog tjedna. 

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti u Jastrebarskom je proteklog tjedna postavljena i trajna mjera ograničenja brzine na ulazu i izlazu Trga Ljube Babića. Postavljeni su i dječji likovni radovi na tamošnjem dječjem igralištu, a na temu Europskog tjedna mobilnosti, kao i edukativno-informativne table s lokacijama koje su idealne ture za pješačenje po gradu. Na tablama je bila otisnuta metraža od jedne do druge lokacije, utrošeno vrijeme ne prevaljivanje puta kao i broj kalorija koje se mogu potrošiti tom šetnjom. 

Europski tjedan mobilnosti je manifestacija koja za cilj ima potaknuti javnu svijest i aktivnosti građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim time i poboljšati kvalitetu života građana. Na poseban način se potiču mjere usmjerene smanjenju zagađenja okoliša, promoviranju sredstva javnog prijevoza i alternativnih modela kretanja i prijevoza u gradovima.

I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | TZG Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!