Jaska ugostila "Tour of Croatia 2018."

18.04.2018. Sudionici biciklističke utrke Tour of Croatia noće u hotelu Princess u Jastrebarskom koje se sprema biti domaćinom budućim utrkama

Da je Jastrebarsko kao tranzitna destinacija koja spaja kontinent i obalu vrijedno ne samo kratkog zaustavljanja, nego i boravka, te da ulaganjem u turističku i prometnu infrastrukturu u tome i više nego uspijeva, svjedoči i sudjelovanje u domaćinstvu te prihvatu sportaša i njihovih timova u prestižnoj biciklističkoj utrci Tour of Croatia 2018., koja se održava kroz šest etapa, na trasi dužoj od 1000 kilometara kroz Republiku Hrvatsku.

Jastrebarsko u čak dvije etape utrke, 17. travnja, pa ponovno 21. travnja, ugošćuje nekoliko svjetskih biciklističkih ekipa, među kojima je i Bahrain Merida Pro Cycling Team. Najveća zvijezda ove ekipe, ujedno i prošlogodišnji pobjednik utrke Tour of Croatia, je talijanski biciklist Vincenzo Nibali. Njega ove godine zbog drugačijeg rasporeda treninga i utrka nema na utrci, ali Bahrain Merida je na najbolji način počeo obranu prošlogodišnjeg naslova – pobjedom Niccola Bonifazija na prvoj etapi ukupne dužine 227 kilometara od Osijeka do Koprivnice. Pobjednik je nakon toga odsjeo u novootvorenoj zvijezdi našega kraja, hotelu Princess, koji je u dva navrata središte okupljanja ovako značajnih gostiju te će time sigurno još i više pojačati svoj status među pružateljima usluga smještaja i ostalih hotelijerskih usluga u regiji. 

Dobrodošlicu u Jastrebarsko svjetskim biciklističkim zvijezdama zaželio je prvi čovjek grada, gradonačelnik Zvonimir Novosel, u društvu saborskog zastupnika Mihaela Zmajlovića. „Jastrebarsko pregovara te stječe sve preduvjete da u narednim godina postane dio ove utrke, i siguran sam da ćemo u tome uspjeti. Svim natjecateljima i sudionicima želim da se u Jastrebarskom osjećaju kao kod kuće!“, poručio je gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel. 


Jaskancima je zasigurno poznato kako je utrku prije četiri godine, u premijernom izdanju Tour of Croatia podržao i Mihael Zmajlović, tada u ulozi ministra zaštite okoliša i prirode. „Očuvana priroda jedan su od tri glavna motiva dolaska turista u našu zemlju, a svaki peti turist posjeti jedan od naših nacionalnih ili parkova Hrvatske. Cikloturizam jedna je od strateških odrednica hrvatskog turizma i Jastrebarsko se kroz uključivanje u Tour of Croatia ubuduće još snažnije može pozicionirati kao turistička destinacija“ – istaknuo je Mihael Zmajlović.

Zvonimiru Novoselu i Mihaelu Zmajloviću dobrodošli su zaželjeli sportski direktor Bahrain Merida Pro Cycling tima Gorazd Štangelj, a uz upoznavanje s vozačima bio im je prezentiran i posebno uređeni timski autobus koji biciklisti koriste na transferima između etapa. U ime organizatora utrke Tour of Croatia, pozdravio ih je Mario Dukarić, koji je istaknuo: „Tour of Croatia je sportsko-turistički spektakl čija je specifičnost da u ovih šest dana gotovo cijela Hrvatska postaje jedna velika sportska arena u kojoj se natječu velika svjetska biciklistička imena. 

Na utrci dužoj od više od tisuću kilometara prolazimo kroz brojne gradove i županije, a najljepše slike parkova prirode i nacionalnih parkova odlaze u više od 180 zemalja svijeta. Ruta je svake godine drugačija, i kroz ove godine uspostavili smo odličnu suradnju sa gradovima i županijama kojima se rado vraćamo. Naravno, uvijek nam je drago kada se na ruti uključi i neki novi grad i u tom smislu pozdravljamo inicijativu da u nekim budućim izdanjima biciklisti prođu i kroz Jastrebarsko!“

Tour of Croatia svakodnevno prenosi Hrvatska radiotelevizija, sa izravnim prijenosom na Eurosportu, a program se emitira i na brojnim televizijskim postajama na čak 6 kontinenata – Europa, Sjeverna i Južna Amerika, Azija, Afrika i Australija. Zanimljivo je spomenuti i da će utrka, zajedno sa popratnim sadržajima, biti snimana kamerama u vožnji, iz posebnog snimateljskog helikoptera, a sve u izvedbi producentske kuće iz Španjolske, koja je odradila i posljednjih 12 Olimpijskih igara.
Zbog svega navedenog, kao i činjenice da je naš grad „simpatizer“ biciklizma, izuzetno smo ponosni što je Jastrebarsko dio ovog svjetski poznatog i priznatog sportskog događanja, te što će kao takav biti djelić najljepše razglednice Hrvatske koja će ponovno obići svijet.

I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Hotel Princess

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!