Jaska za Kauriće

13.04.2019. Kao i uvijek do sada, Jaskanci se uključuju u pomoć najpotrebnijima - održan je sastanak predstavnika MO Plešivica, mještana naselja Plešivica, Župe sv. Jurja Plešivica te Grada Jastrebarskog, a s ciljem podrške i dogovora oko potrebne pomoći obitelji Kaurić koja je zbog požara ostala bez svog doma

Podsjetimo, u utorak 10. travnja 2019. u 15 sati i 9 minuta zaprimljena je dojava o požaru stambenog objekta u naselju Plešivica. Na intervenciju je vrlo brzo izašla vatrogasna postrojba DVD-a Plešivica sa 14 vatrogasaca i 3 vozila, te vatrogasna postrojba DVD-a Jastrebarsko sa 8 vatrogasca i 2 vozila. Požar je ubrzo lokaliziran, ali je prouzročena velika materijalna šteta te je i ozlijeđena jedna osoba.
U popodnevnim satima, lokaciju i člana obitelji, posjetili su i načelnik stožera civilne zaštite, ujedno i zamjenik gradonačelnika, Stipe Bučar, predsjednik DVD-a Plešivica, Franjo Jagunić, i predsjednik Mjesnog odbora Plešivica Tomo Haramija, a prekjučer je u prostorijama DVD-a Plešivica održan i sastanak na tu temu. Prilikom održanog sastanka, dogovorena je radna skupina koja će voditi i koordinirati ovu humanitarnu akciju, a odstrane Župe i župnika Stjepana Rožankovića otvoren je i žiro račun na koji se mogu uplaćivati sredstva namijenjena za pomoć obitelji Kaurić. Isto tako, od strane stručne osobe izvršen je pregled obiteljske kuće te će uskoro biti poznato što se sve, sukladno pravilima struke, mora odraditi da bi ista bila vraćena u funkciju.
S obzirom na to da je obitelji Kaurić u požaru skoro sve izgorjelo, ovim putem pozivamo sve sugrađane da im pomognu. „Jaskanci su poznati po velikom srcu i uvijek su se rado odazvali ovakvim akcijama. Siguran sam da ćemo i ovaj put zajednički pronaći rješenje i pomoći našim sugrađanima!“, poručio je zamjenik gradonačelnika, Stipe Bučar.
Pomoć možete uplatiti na:
IBAN: HR19 2360000 1502522462
OPIS: Pomoć za obitelj Kaurić

I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | MO Plešivica

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!