Jaskanac Ivan Zak dobitnik prestižne nagrade ’’Platinasti Forte’’

07.05.2015. Ivan Zak, kantautor nove generacije, dobitnik je nagrade Platinasti Forte, Hrvatskog društva skladatelja za više od 5000 prodanih primjeraka autorskog albuma "Bolja od najbolje"

Svečanoj dodjeli kojoj je prethodio kratki nastup Ivana Zaka i njegovog pratećeg benda, prisustvovali su brojni Zakovi prijatelji i kolege glazbenici, a priznanje je u ime HDS-a uručio Antun Tomislav Šaban, glavni tajnik društva.
-Svakom je glazbeniku posebno važno priznanje struke stoga me Platinasti forte čini vrlo ponosnim. Kao kantautora, posebno me raduje što je riječ o nagradi Hrvatskog društva skladatelja. Nagrada je najbolji poticaj za daljnju karijeru, no ujedno i velika odgovornost. Kroz dosadašnju karijeru priznanja struke i publike uglavnom sam primao izvan granica Hrvatske, no ništa se ne može mjeriti s uspjehom ostvarenim kod kuće. Upravo zato ova nagrada za mene ima posebnu težinu i vrijednost - izjavio je Zak dodavši kako vjeruje da će i novim albumom "Usne varane" opravdati dodijeljena mu priznanja, ali i sam sebi postaviti još veće izazove i ciljeve.
Prilikom dodjele nagrade, Antun Tomislav Šaban istaknuo je primjer Ivana Zaka kao poduzetnika u kulturi od čijeg autorskog rada žive ne samo članovi njegovog benda i njihove obitelji, već i čitav niz drugih djelatnosti, od diskografa preko vlasnika klubova i koncertnih prostora pa sve do medija čiji sadržaj čine pjesme Ivana Zaka i njegovih kolega.
Ivan Zak drugi je dobitnik nagrade Forte, i to je najveće glazbeno priznanje uručeno Ivanu do sada.
Preneseno sa http://www.zamp.hr/

TAGOVI | HDS | Ivan Zak

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!