Jaskanac najbolji u preciznom slijetanju

09.10.2018. U Zaboku, na aerodromu Rudolf Perišin, protekle subote održan je drugi po redu Kup grada Zaboka, natjecanje u preciznom slijetanju sportsko- rekreativnih zrakoplova na kojem je Jaskanac Josip Lacković sa samo 6 kaznenih bodova uvjerljivo osvojio prvo mjesto

U subotu, 6. listopada na Aerodromu Rudolfa Perešina u Zaboku održano je natjecanje u preciznom slijetanju sportsko-rekreativnim zrakoplovima klase 1 (mikrolaki zrakoplovi), „2. Kup Grada Zaboka“, u organizaciji Aerokluba Zabok i Krapinsko-zagorskog aerodroma d.o.o. te pod pokroviteljstvom Grada Zaboka.

Na natjecanju je sudjelovalo 8 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije, a letjeli su na 5 zrakoplova. Pobjednik u pojedinačnoj konkurenciji je bio Josip Lacković iz Aerokluba Jastrebarsko s 6 kaznenih bodova, a letio je na zrakoplovu Evektor Eurostar. Drugi je bio Dražen Šenjug iz Aerokluba Zabok sa 37 kaznenih bodova, a letio je na zrakoplovu Eurofly Firefox. Treći je bio Bojan Šenjug iz Aerokluba Zabok sa 49 kaznenih bodova, a letio je na zrakoplovu Eurofly Firefox.

U ekipnom poretku pobjedu je ostvario tim pod nazivom "Zaska" u sastavu Josip Lacković (AK Jastrebarsko) i Dražen Šenjug (AK Zabok) sa ukupno 43 kaznenih bodova. Drugi su bili gosti iz Osijeka sa ekipom naziva "Bimbići" u sastavu Mladen Relić i Dušan Rašić, sa ukupno 227 kaznenih bodova. Treća je bila ekipa "Prek Drave" u sastavu Miloš Kolundžija (AK Rode Prelog) i Bojan Šenjug (AK Zabok) sa ukupno 279 kaznenih bodova.

Krapinsko zagorska županija

TAGOVI | Josip Lacković

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!