Jaskanci proslavili blagdan svoga zaštitnika

06.12.2017. Na blagdan svetog Nikole u jaskanskoj župnoj crkvi koja nosi ime ovog sveca održana je koncelebrirana sveta misa nakon koje je sv. Nikola podijelio darove učenicima nižih razreda osnovne škole

Kao i svake godine, 6. prosinca, na blagdan svetog Nikole, zaštitnika Župe Jastrebarsko, u suradnji sa župom i osnovnom školom Grad Jastrebarsko daruje djecu u ime tog svima dragog i omiljenog sveca.

Najsvečanije je bilo na  misi u 11 sati koju je predvodio mons. Ivan Nikolić zajedno sa jaskanskim župnikom Stjepanom Rožankovićem i svećenicima jaskanskog dekanata. 

Na misi su bili učenici nižih razreda jaskanske osnovne škole, a na kraju mise došao je i Sveti Nikola s prigodnim darovima. Djeca su za svetog Nikolu pripremila i poseban igrokaz za što ih je on pohvalio i uručio im darove.

Darove za djecu i ove je godine osigurao Grad Jastrebarsko koji je sredstva za njihovu  nabavu uplatio na račun župe sv. Nikole biskupa u Jastrebarskom, kao i na račune osnovnih škola susjednih općina Krašića i Klinča sela koje polaze učenici s područja grada Jastrebarskog.

S podjelom darova Sveti Nikola krenuo je od najmlađih, polaznika Dječjeg vrtića Radost u Jastrebarskom.
Dolazak Svetog Nikole u jaskanske vrtiće obradovao je naše najmlađe pa je u svim odjeljenjima zavladalo veliko veselje.
I.K.

TAGOVI | Župa sv Nikole biskupa Jastrebarsko

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!