Jaskanci u EU projektu volontiranja

16.09.2017. U sklopu EU projekta "Razvoj školskog volontiranja uspostavom mreže volonterskih klubova Crvenog križa" održana je konferencija na istu temu u organizaciji Društva Crvenog križa Zagrebačke županije, nositelja projekta

Projekt provodi Hrvatski Crveni križ Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije u partnerstvu s Udrugom Glas mladih Križevci, Osnovnom školom Ivan Benković iz Dugog Sela te Srednjom školom Jastrebarsko. Uz partnere, u projektu sudjeluju svih 8 gradskih društava Crvenog križa na području Zagrebačke županije: Gradska društva Crvenog križa Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica, Vrbovec te Zaprešić. Na konferenciji su prezentirana tri nova volonterska programa Crvenog križa u kojoj će moći sudjelovati zainteresirani učenici svake od 32 uključene osnovne i srednje škole: Mali interventni timovi, Vršnjačka podrška učenicima i djeci imigrantima te Klinci čuvalice životinja. Uz predstavljanje projekta, na konferenciji se razgovaralo o mogućnostima nastavljanja programa i nakon završetka projekta.

„Kroz naše djelovanje uočili smo potrebu za uključivanjem još većeg broja volontera, posebice mlađe populacije, u aktivnosti Društva Crvenog križa Zagrebačke županije. Ovim projektom omogućeno je uključivanje učenika osnovnih i srednjih škola na području Zagrebačke županije u humanitarne, edukativne i socijalno osjetljive aktivnosti, odnosno, razvijanje ideje i vrijednosti volonterstva od malih nogu na području zagrebačkog prstena“ – rekla je Andrea-Silvija Hotujac, ravnateljica Društva Crvenog križa Zagrebačke županije te pozvala sve mlade da se priključe ovom projektu ili radu gradskih društava Crvenog križa. 

Na konferencija je profesorica Klementina Stepinca predstavila Srednju školu Jastrebarsko kao školu koja sudjeluje u volonterskim projektima, surađuje sa Gradskim društvom Crvenog križa, sudjeluje na gradskom i županijskom natjecanju iz prve pomoći pod njenim mentorstvom.
S područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko sudjeluju 4 osnovne škola i jedna srednja škola koje će sudjelovati na različitim programima na projektu. Škole koje su uključene u projekt su OŠ „Vladimir Nazor“ iz Pisarovine, OŠ „Ljubo Babić“ iz Jastrebarskog, OŠ“ K.A. Stepinac“ iz Krašića. OŠ“ Klinča Sela“ iz Klinča Sela i SS „Jastrebarsko“.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.040.386,07 kuna sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu. Razdoblje provedbe projekta je od 01.06.2017. do 31.10.2018 godine.
Dunja Vlašić

TAGOVI | GDCK Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!