Jaskanci u posjeti Vukovaru

23.10.2013. Članovi Udruge policije branitelja Jastrebarsko posjetili su protekle nedjelje Vukovar i predali humanitarnu pomoć prikupljenu prilikom duhovne obnove vlč. Zlatka Sudca u našem gradu

U nedjelju  20. listopada članovi Udruge policije branitelja s članovima svojih obitelji  bili su u posjeti gradu heroju Vukovaru, gdje im je domaćin bio fra Ivica Jagodić, župnik Župe Sv. Filpa i Jakova, apostola. 

U bogatom i sadržajnom jednodnevnom posjetu Jaskanci su najprije obišli Trpinjsku cestu-spomen dom hrvatskih branitelja i spomenik Blagi Zadri, gdje su ih između ostalih dočekali predsjednik Udruge hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracionih logora Danijel Rehak, te legendarni branitelj Vukovara Zoran Capan.

Nakon toga posjetili su bolnicu, a potom sudjelovali na misi u franjevačkom samostanu Sv. Filipa i Jakova. 

 Nakon mise obišli su Spomen obilježje na Ovčari i spomenik na mjestu masovne grobnice gdje su zapalili svijeće a pozdravio ih je još jedan legendarni vukovarski branitelj Ivan Lukić  "Zolje". Potom su obišli memorijalno groblje, prostor "Veleprometa" i vojarnu u Vukovaru, a zatim i spomenik hrvatskim braniteljima na ušću rijeka Vuke i Dunava.

Prilikom boravka u Vukovaru članovi Udruge uručili su fra Ivici Jagodiću novčanu pomoć u iznosu od 3.288,30 kuna i 10 eura, prikupljenu djelom na duhovnom programu kojeg je održao vlč. Zlatko Sudac povodom Dana policije na dan sv. Mihovila u kapeli Sv. Fabijana i Sebastijana u Jastrebarskom, te djelom dobrovoljnih priloga članova i simpatizera Udruge. Također su fra Ivici predali veći broj CD-a s duhovnom glazbom koje im je donirao teolog i glazbenik Ivan Puljić. Članovi Udruge policije branitelja ovom se prilikom zahvaljuju Vukovarcima na srdačnom prijemu i gostoprimstvu.

TAGOVI | Udruga policije branitelja Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!