Jaskanci u velikom broju posjetili Plac mljac

11.11.2019. Organizatorima Sajma domaćih proizvoda "Plac Mljac" vrijeme je prošle subote opet bilo naklonjeno, pa su se brojni Jaskanci ponovno mogli opskrbiti novim zalihama različitih svježih, domaćih i zdravih prehrambenih proizvoda

Uz miris pečenih kestena i lijepo sunčano vrijeme, bogata ponuda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava došla je do punog izražaja, a kupci su s velikim zanimanjem odabirali domaći krumpir, buče, sireve, sezonsko povrće, jabuke, med, zimnicu, hladna prešana ulja, brašna, lješnjake,  namaze, umake, čajeve, sokove, sirupe i niz drugih namirnica čiji proizvođači ulažu sve više truda i znanja u kvalitetu i prezentaciju.

Nekoliko je izlagača već najavilo da će na idućem „Plac Mljac“ sajmu, 7. prosinca, svoje proizvode ponuditi i u prikladnim poklon paketima, pa će ljubitelji domaćih pripravaka i zdrave hrane, već tada imati priliku nabaviti vrijedan i koristan poklon za predstojeće blagdane.

Kako Sajam darova zemlje, vrta i polja promovira domaću proizvodnju i korisne prirodne pripravke te daje priliku malim obiteljskim gospodarstvima da plasiraju svoje proizvode i lakše dođu do kupaca, tako i aranžiranjem prodajnog prostora, organizatori, Centar za kulturu Jastrebarsko i agencija Hram, stvaraju ugođaj koji jasno odražava poruku i smisao ovog sajma. Ovoga puta izložene narodne nošnje bile su najljepša simbolična poveznica s baštinom jaskanskog kraja, a prve subote u prosincu, ugođaj će biti blagdanski, s retro elementima.

Nikolina Ribarić

TAGOVI | CZK Jastrebarsko | HRAM

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!