Jaskanci, udružimo se i pomognimo

29.11.2017. Kao i uvijek do sada, Grad Jastrebarsko i Jaskanci uključuju se u pomoć najpotrebnijima. U ovom slučaju radi se o obitelji Kišan iz Vukšin Šipka kojoj je prije nekoliko dana kuća izgorjela u požaru

Šesteročlana obitelj iz jaskanskog naselja Vukšin Šipak, u ponedjeljak 27. studenoga 2017., ostala je bez svog doma. S obzirom na to da se radi o obitelji slabog socijalnog stanja Grad Jastrebarsko odmah se uključio u pomoć. Nužan smještaj obitelji je riješen, a Grad je trenutno u fazi potrage za stambenim objektom u koji bi se privremeno smjestila unesrećena obitelj. Troškove smještaja financirati će Grad Jastrebarsko sve dok se ne nađe način za trajno zbrinjavanje obitelji, s obzirom da na izgorjeloj kući rekonstrukcija nije moguća. Nadalje, u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb pokrenuti su postupci za pronalaskom objekta koji će uz minimalna ulaganja staviti u funkciju te im se kao takav i dodijeliti na korištenje. S obzirom na to da je obitelji skoro sve izgorjelo, trenutno je najbitnije da se obitelji opskrbi onim što je najbitnije za život, a to su roba i hrana. Ovim putem pozivamo sve sugrađane da im pomognu na bilo koji način.
Obitelj je do sada financijske prihode imala od djelatnosti vlastitog obrta za šumske usluge, a u požaru je izgorjelo svih šest motornih pila koje je vlasnik koristio za rad. U obitelji je četvero djece starosti 9, 10, 17 i 19 godina od kojih dvoje pohađaju školu, pa je Grad Jastrebarsko u suradnji sa Osnovnom školom, pokrenuo i nabavku udžbenika, bilježnica te ostalog pribora. Molimo Vas što se robe tiče, da dostavite odgovarajuće konfekcijske veličine, a o mjestima prikupljanja dodatno ćemo Vas obavijestiti. Uskoro će biti otvoren i žiro račun na koji će biti moguće uplatiti financijska sredstva. Uz Grad Jastrebarsko, u pomoć obitelji već su se uključili i mjesni odbori, ali i drugi sugrađani. Također, sinoć je i druga jaskanska obitelj Vulić pretrpjela požar na svom stambenom objektu, a s vlasnicima je Grad Jastrebarsko također stupio u kontakt te se traže moguća rješenja za pomoć.
„Jaskanci su poznati po velikom srcu i uvijek su se rado odazvali ovakvim akcijama. Siguran sam da ćemo i ovaj put zajednički pronaći rješenje da i ove obitelji dočekaju Božić na toplome!“, poručio je gradonačelnik Zvonimir Novosel.
Obitelj Kišan:
Žene - visine 165 – 170 cm, br. obuće 37-39
Muški - visine 172 cm, (dječji brojevi 9-10); br. obuće 34,35,41,42
Potrebno: obuća, odjeća, hrana, posteljina, madraci, kreveti i ostalo . . .
Kontakt: Ivan Fabijanić: 091 6271616 ili info@jastrebarsko.hr

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!