Jaskancima se sviđa Plac mljac

08.10.2019. Veliki broj naših sugrađana posjetio je protekle subote prostor ispred crkve sv. Nikole na kojem su svoje proizvode izložila brojna obiteljska poljoprivredna gospodarstva

Održavanjem još jednog subotnjeg Sajma darova zemlje, vrta i polja „Plac mljac“, potvrdila se potreba naših sugrađana da se na jednom mjestu opskrbe domaćim prehrambenim proizvodima koje plasiraju sami proizvođači, uglavnom obiteljska poljoprivredna gospodarstva. I protekle subote (5. listopada) vladalo je veliko zanimanje za zimnicu od povrća, pekmeze, mliječne proizvode, svježe voće i povrće, ulja i ostale proizvode od buča, voćna vina, likere i sirupe, med i druge pčelinje proizvode te ostale prirodne pripravke koje su ponudili brojni proizvođači, koji iskazuju sve veći interes za jaskanski „Plac mljac“.
Uz redovite domaće izlagače, „Plac mljac“ će svakoga mjeseca imati i nove gostujuće proizvođače, a sve s ciljem da ponuda sajma bude što bogatija i raznovrsnija te da sadrži sezonske proizvode.

„Zadovoljni smo što je zanimanje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava za sudjelovanjem na našem Sajmu sve veće, no istovremeno smo svjesni da ponudu u smislu kvalitete ali i kvantitete moramo prilagoditi potrebama našeg grada odnosno naših sugrađana.  Stoga, nećemo odstupati od naše prvotne zamisli da „Plac mljac“ bude naš mali jaskanski sajam koji će donijeti korist i zadovoljstvo, kako kupcima, tako i proizvođačima„ – ističe Nikolina Ribarić, ravnateljica Centra za kulturu Jastrebarsko, koji je glavni organizator sajma.

Iako će se sajam održavati svake prve subote u mjesecu, u studenom će se zbog blagdana Svih Svetih održavanje sajma domaćih proizvoda pomaknuti na subotu, 9. studenog, kada će se uz crkvu sv. Nikole, pored ponude 20-ak prodajnih štandova posjetitelji uoči Martinja moći počastiti i pečenim kestenima te mladim portugiscem.

N.R.

TAGOVI | CZK Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!