Jaskanska knjižnica među sretnim dobitnicima 3D printera!

26.06.2019. Radosnu vijest u Centru za kulturu odmah su odlučili podijeliti korisnicima jer je upravo njihov interes za dosad provedene i planirane aktivnosti bio odlučujući čimbenik za dobivanje printera

Tehnologija 3D printanja posljednjih je godina u velikom zamahu. Printanjem pomoću 3D printera znatno se skraćuje vrijeme izrade i povisuje razina kvalitete modela i prototipa. Područja primjene 3D printanja kreću se od dizajniranja nakita, igračaka, ukrasa pa do primjene u području arhitekture, strojogradnje, autoindustrije, medicine… O raznolikim mogućnostima 3D printera više ćemo pisati nakon edukacija u kojima će sudjelovati knjižničari koji će stečeno znanje u sklopu radionica prenijeti na zainteresirane korisnike. S obzirom na interes za dosad provedene i planirane radionice, ne sumnjamo da će zainteresiranih biti mnogo.
Podsjetimo, u sklopu projekta „Digitalni građanin“, koji provodi Institut za razvoj i inovativnost mladih, naša je knjižnica dosada već opremljena vrijednom opremom – micro:bitovima i BOSON setovima dodataka za micro:bit koji su namijenjeni korištenju u sklopu radionica i posudbi u knjižnici.
S. S.

TAGOVI | Centar za kulturu Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!