Jaskanski vatrogasci spremni za svaku vrstu intervencije

21.05.2016. DVD Jastrebarsko danas je otvorilo vrata svojega društva i u nekoliko manjih vježbi pokazalo svojim sugrađanima da su spremni za svaku vrstu intervencije

Dan otvorenih vrata DVD-a Jastrebarsko započeo je okupljanjem  i smotrom vozila i članstva ispred vatrogasnog doma.  Potom je na Strossmayerovom trgu  izvedena pokazna tehnička vježba, intervencija u prometu o oslobađanje ukliještene osobe u vozilu.

U demonstraciji je sudjelovalo 15 operativnih vatrogasaca. 

Nakon završetka prometne intervencije u vježbu su se uključili jaskanski  mališani koji su uvježbavali kako vodenim mlazom srušiti  metu.

animljiva je bila demonstracija kako ugasiti početni požara u domaćinstvu, požar na štednjaku izazvan pregrijavanjem posude i masnoće. Ovaj postupak gašenja požara zainteresirao je ženski dio publike. 

Vatrogasci su prikazali kako se gasi nekontrolirana vatra  nakon zapaljenja komada mesa na pregrijanoj zamašćenoj tavi. Stavljanjem poklopca na posudu prekida se  dotok kisika i gorenje prestaje. Potrebno je posudu uhvatiti krpom i odnijeti na otvoreni prostor da se ohladi i ispare dimovi. Vatru na štednjaku nikako ne gasiti vodom.

Posebno atraktivna bila je posljednja vježba izvedena u dvorištu društva gdje je prikazano spašavanje unesrećene osobe korištenjem žičare s vatrogasnog tornja ispred DVD-a.
Na današnju smotru i vježbu odazvalo se 25 članova, a desetak ih je sudjelovalo u logistici i kao promatrači.
I.K.

TAGOVI | DVD Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!