Jaskanski vatrogasci uvijek prvi kada treba pomoći

10.01.2021. Nakon snažnog potresa koji je pogodio Banovinu krajem prošle godine i nanio dosta štete i u našem gradu, jaskanski vatrogasci bili su ti koji su prvi priskočili u pomoć


Već isto poslijepodne na sam dan potresa jaskanski vatrogasci započeli su s intervencijama na saniranju šteta. U samo tri dana odradili su ih više od stotinu u samom gradu i gradskim naseljima. Jedan tim jaskanskih vatrogasaca upućen je u Petrinju odmah na sam dan potresa, a paralelno su se odvijale i aktivnosti u centralnom skladištu Civilne zaštite u Jastrebarskom. Specijalistički vatrogasni tim s dizalicom u Sisku je cijelo vrijeme od potresa. Značajnu tehničku pomoć pri obavljanja intervencija u našem gradu, ali i na Banovini pružile su svojim vozilima Dizalice Banković i Elektroinstalater Bučar.

-Godine edukacije, uvježbavanja i opremanja pokazale su se upravo u situacijama kada je najteže. Na poziv Grada Siska vatrogasci DVD-a Jastrebarsko zajedno sa dizalicom gospodina Marina Bankovića formirale su tim koji je na Novu godinu upućen u Sisak. Trodnevno iskustvo u skidanju dimnjaka iz Jastrebarskog pomoglo nam je da optimiziramo tim, sredstva i logistiku te smo u prvih nekoliko dana bili tim koji je na visokim zgradama u Sisku obavljao najzahtjevnije intervencije skidajući najveće i najteže oštećene dimnjake i druge opasne stvari. Važnost i učinkovitost našeg tima prepoznali su brojni kolege na terenu, mediji ali i sam Grad Sisak, tako da je nakon drugog dana dogovoreno na relaciji gradova Sisak-Jastrebarsko da se naš specijalistički tim i u sljedećim danima stavlja na raspolaganje pri čemu nam je gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel pružio potpunu podršku, rekao nam je zapovjednik DVD-a Jastrebarsko Goran Batušić, i dodao kako u trenucima ovakvih katastrofa srce svakog vatrogasca puno snažnije kuca i napravit će sve da pomogne onome kome je pomoć potrebna. Ukoliko je vatrogasac cijenjen, obučen i opremljen može napraviti više, stoga se u vatrogastvo isplati ulagati, zaključuje Batušić. 

Treba za kraj reći da veliki obol u svemu daju i poslodavci vatrogasaca koji im omogućuju da sudjeluju na intervencijama, te svi oni koji doniraju opremu i sredstva kojima vatrogasci mogu učinkovitije obavljati svoje aktivnosti. Ne treba zaboraviti ni obitelji vatrogasaca kojima zasigurno nije lako kada njihovi najmiliji odlaze na teren obavljati ovako opasan posao te izbivaju od kuće i po nekoliko dana.

I.K.

TAGOVI | DVD Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!