Jaski oko 2 milijuna za cestu u Čabdinu!

08.02.2018. U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture potpisan je Ugovor o sufinanciranju EU projekta "Rekonstrukcija postojeće i izgradnja nove nerazvrstane ceste NC 1102 Čabdin", a potpisali su ga gradonačelnik Zvonimir Novosel i ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Matilda Copić

Grad Jastrebarsko tako uskoro kreće s realizacijom 2,1 milijuna kuna vrijednog EU projekta koji obuhvaća rekonstrukciju postojeće i izgradnju dijela nove prometnice u jaskanskom naselju Čabdin, u ukupnoj dužini od 1 182 metra. Projekt ukupne vrijednosti od 2.105.147,27 kn, prijavljen na natječaj u okviru Mjere 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014-2020, tip operacije 7.2.2. „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“, biti će sufinanciran sredstvima Europske unije, Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj, Europa ulaže u ruralna područja, a od čega vlastiti udio Grada iznosi 202.933,79 kuna.

Podsjetimo, na sjednici održanoj 18. studenog 2016., Gradsko vijeće podržalo je Grad Jastrebarsko u namjeri ulaganja u projekt rekonstrukcije i izgradnje prometnice u naselju Čabdin, s ciljem unaprjeđenja kvalitete života u tom naselju. Projekt rekonstrukcije kompletne prometnice kroz naselje Čabdin te izgradnja sto metara novog dijela prometnice procijenjene je vrijednosti od 2,1 milijuna kuna, a u sklopu istog planirana je i izgradnja odvodnje, javne rasvjete te će naselje dobiti i novi izlaz/ulaz.
I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!