Jednoglasno usvoje rebalans proračuna

29.09.2018. Na 10. sjednici Gradskog vijeća održanoj u četvrtak 27. rujna usvojene su izmjene ovogodišnjeg Gradskog proračuna i potvrđeni su ovogodišnji dobitnici javnih priznanja

Prihodi proračuna za 2018. veći su za 1,68% čemu je najviše doprinijelo povećanje poreza i prireza na dohodak što je rezultat rasta broja zaposlenih, te prihoda od komunalne naknade i drugih poreza. Za povećanje na rashodovnoj strani zaslužni su pak EU projekti koji će se sufinancirati iz Gradskog proračuna,  rashodi za usluge i kapitalne pomoći te za održavanje komunalne infrastrukture. Usvojenim rebalansom proračun Grada Jastrebarskog iznosi nešto više od 60 milijuna kuna. Rebalansu se moralo i pristupiti zbog promjena u ustrojstvu rada gradske uprave što je uvjetovano mišljenjem Ministarstva financija, rekla je u uvodnom obrazloženju pročelnica za financije Ivana Španić. Vijećnici HDZ-a pohvalili su promjene u proračunu Grada vezano za povećanje prihoda i pripisali ga novim poreznim reformama koje provodi Vlada Republike Hrvatske.

-Povećani prihodi od poreza i prireza na dohodak ipak su pokazatelj da je porezna reforma dala neke pozitivne učinke nasuprot pretpostavke i tvrdnji da će biti negativni. Stoga ćemo prihvatiti ovakav rebalans, rekao je vijećnik HDZ-a, Andrej Krlin.

S tom konstatacijom nije se složio gradonačelnik Zvonimir Novosel koji je naglasio da je osnovna posljedica porasta prihoda rast gospodarstva, veće zapošljavanje i veća gospodarstva aktivnost, pa su samim time veći i prihodi Grada.
- Odgovorno tvrdim da je Jastrebarsko jedan od onih gradova koji je izgubio u tim reformama hrvatske Vlade. Da su stvari kao proteklih godina imali bismo daleko veći proračun, rekao je gradonačelnik Novosel.

Na sjednici je prihvaćen i prijedlog Zaključka o dodjeli javnih priznanja Grada koja će biti dodijeljena na svečanoj sjednici prilikom proslave Dana Grada u studenom. Ove godine dodijelit će se samo dva javna priznanja i to Nagrade Grada, a primit će ih Gradsko kazalište Jastrebarsko i DVD Čabdin.

I.K.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!