Još dva nova slučaja zaraze Covidom-19 u našem gradu

26.06.2020. Zavod za javno zdrastvo Zagrebačke županije izvijestio je o 9 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Županiji, od čega je dvoje iz našega grada

Dva nova slučaja zaraze Covidom-19 evidentirana su u proteklih 24 sata na područja grada Jastrebarskog.
Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestio je kako je na području cijele Županije evidentirana 151 osoba kojoj je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, što znači da se u odnosu na podatke od jučer, radi o devet osoba više. 4 nova slučaja su u ispostavi Samobor, 3 u ispostavi Velika Gorica te 2 u ispostavi Jastrebarsko.
U samoizolaciji je na području grada Jastrebarskog trenutno 8 osoba, sve su to kontakti dviju osoba kojima je protekli utorak potvrđen koronavirus.

Primili smo i priopćenje jaskanskog Stžera civilne zaštite:

-Epidemiolozi i stručne službe su sukladno procedurama zbrinuli dva nova slučaja, a radi se o osobama koje nisu povezane s onima o kojima smo izvijestili u utorak, već su virusu bile izložene izvan područja našeg grada. Stručne službe su u komunikaciji i s osobama koje su bile u bliskom kontaktu s oboljelima zbog određivanja mjere samoizolacije. Trenutno na području grada imamo osam osoba u samoizolaciji. Ovim putem našim sugrađanima želimo uspješan i brz oporavak, a vas pozivamo na odgovornost te pridržavanje protuepidemijskih mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo!
Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarskog, Stipe Bučar

TAGOVI | Covid 19

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!