Još jedan uspjeh Josipa Lackovića

30.09.2019. U konkurenciji profesionalnih pilota i pilota instruktora, Jaskanac Josip Lacković, osvojio je prvo mjesto na 12. Memorijalu vukovarskih zrakoplovaca održanom protekle subote na aerodromu Borovo

U organizaciji Aerokluba Borovo održan je tradicionalni 12. Memorijal vukovarskih zrakoplovaca koji se organizira u spomen na poginule članove kluba tijekom Domovinskoga rata. U okviru ovogodišnjeg Memorijala održan je i aeromiting koji je počeo skokovima padobranaca i nastupom akrobatskog aviona Pilatus Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te preletom Mig-a 21,  a završio natjecanjem pilota sportsko-rekreativnih zrakoplova u preciznom slijetanju. 

U konkurenciji profesionalnih pilota i pilota instruktora, Jaskanac Josip Lacković, osvojio je prvo mjesto s 90 negativnih bodova, čak 40 manje od drugoplasiranog Mladena Krkljuša iz Borava, i 45 od trećeplasiranog Milana Mravinca iz Vinkovaca.
Pobjednički pehar Lacković je primio od predsjednice Aerokluba Borovo Katice Čajkovac, koja je ovom prilikom rekla kako se i na ovaj način svake godine prisjećamo hrabrih pilota i padobranaca koji su poginuli tijekom Domoinskoga rata.

U obrani Vukovara poginulo je 11 članova Aerokluba Borovo. Među njima je i Marko Živković koji je bio organizator prve zrakoplovne eskadrile u Hrvatskoj i koji je kod Otoka stradao 2. studenoga 1991. Svi poginuli su iz Vukovara, a radi se o padobrancima i jedriličarima. Sve su to bili mladi dečki koji su u ono vrijeme bili između 20 i 40 godina. Osim Marka Živkovića poginuli su i Zlatko Blažević, Goran Đuranec, Saša Đuđar, Mladen Andrić, Renato Dukić, Zvonimir Šimić, Kruno Barišić, Josip Vujković, Ivica Vučić i Željko Stojanović.

I.K.

TAGOVI | Aeroklub Borovo | Josip Lacković

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!