Još jedan vrhunski koncert pjevačkog zbora "Ad hoc"

24.11.2016. Pred prepunom dvoranom Doma kulture u Jastrebarskom članovi mješovitog pjevačkog zbora "Ad hoc" još jednom su pokazali svu raskoš zborskog pjevanja koje može biti itekako atraktivno

Da i zborsko pjevanje može biti prava poslastica za svačije uho, još jednom su potvrdili mladi pjevači iz Domagovića, okupljeni oko jedne sjajne mlade glazbene pedagoginje, Manuele Budišćak koja, osim što je izvrsni motivator, itekako dobro zna odabrati repertoar kojim će njezini pjevači pokazati svu svoju kvalitetu, a publika biti više nego zadovoljna.

Njihov treći po redu samostalni koncert u Jastrebarskom održan u utorak 22. studenog bio je, ne samo glazbena, već i scenska atrakcija s vrhunskom rasvjetom, ozvučenjem i sjajnim pratećim instrumentalnim sastavom. Sasvim novi repertoar zbora, uz neke besmrtne pjesme koje smo i ranije čuli u njihovom izvođenju, oduševio je brojnu publiku.

 Ovi mladi ljudi nisu samo izvrsni zborski pjevači, oni su i odlični solisti, i ne bi bilo pošteno bilo koga izdvojiti jer razlika je samo u boji glasa. Manuela je znalački odredila tko će od njih pjevati koju solo dionicu i u kojoj pjesmi, a burno odobravanje publike najbolja je potvrda da nije pogriješila. 

U kratkom predahu nakon prvih osam pjesama nastupile su gošće iz Ravne Gore, vokalna skupina VitaNeo pod vodstvom Žaklinae Majetić- Mufić, koja je otpjevala tri pjesme i pokazala da nije slučajno ove godine u Rovinju na natjecanju "Chorus inside Croatia" osvojila  Zlatnu plaketu u Pop kategoriji.

I za kraj, cvijeće za Manuelu i njezine pjevače koje im je uručila ravnateljica Centra za kulturu Dragica Severinac.

Među brojnom publikom bio je i jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel koji podupire zbor od samog početka, na čemu su mu oni i ovoga puta posebno zahvalili, te zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar i ravnatelj Glazbene škole Dragutin Fabijanić.  

Za one koji nisu bili na koncert u utorak 22., toplo preporučamo koncert Ad hoca u četvrtak 24. studenog od 19 sati i 30 minuta.
Ivica Krčelić

TAGOVI | AD HOC

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!