Josipu Paljugu nagrada za životno djelo

13.05.2018. U četvrtak 10. svibnja održana je svečana sjednica skupštine Auto kluba Jastrebarsko u povodu 27. godišnjice otvorenja novog prostora

Zahvaljujući velikim naporima vodstva i djelatnika ondašnjeg Auto kluba sagrađen je novi objekt sa stanicom za tehnički pregled vozila, i svečano otvoren 10. svibnja 1991. godine. 

Iako su radovi na izgradnji novog objekta započeli još za vrijeme ondašnje države, zbog nerazumijevanja tadašnjeg vodstva općine Jastrebarsko nije se moglo puno napraviti, međutim zahvaljujući Auto moto savezu Hrvatske ipak se je gradilo. Promjenom vlasti i stvaranjem države Hrvatske 1990. godine napravljen je najveći dio posla i novi je objekt otvoren u svibnju 1991. Danas ovaj prostor koristi preko 10 tisuća naših sugrađana u stanici za tehnički pregled vozila, auto školi i servisu. Auto klub Jastrebarsko danas broji blizu 1500 članova, a za svoj rad dobio je brojna priznanja, istaknuo je u svom govoru na svečanoj sjednici predsjednik kluba Pavao Budinšćak.

Treba reći da je iz jaskanskog auto kluba krenula ideja za izgradnjom modernog Centra Hrvatskog auto kluba uz auto cestu od Jaske do Karlovca, nešto slično kao što je austrijski OMTEC izgradio dvadesetak kilometara od Beča. Postoji državna zemlja na kojoj je moguće graditi, HAK ima inicijalna sredstva, strani auto klubovi su itekako zainteresirani, ali za sad izostaje volje pri HAK-u. Nadamo se da će se i to promijeniti i da će inicijativa Jaskanaca biti prihvaćena, istaknuo je Pavao Budinšćak.

Jaskanski auto klub za tri će godine obilježiti 70 godina rada. Naime, prvi organizirani oblik djelovanja jaskanskih vozača datira iz davne 1951. godine.

Na kraju svečane sjednice uručena je nagrada za životno djelo Auto kluba Jastrebarsko Josipu Paljugu koji je u ovoj ustanovi proveo punih 30 godina, a uskoro odlazi u mirovinu. Za njegov predan rad nagradu su mu uručili predsjednik kluba Pavao Budinšćak i tajnik Ivan Lafter.

 

Za ovu priliku jaskanski auto klub otvorio je vrata svima koji su htjeli obaviti besplatni pregled svjetala i kočnica na svojim vozilima, učlaniti se u HAK uz 10 posto popusta, a dobili su i besplatno ulaznice za Prvenstvo Europe u moto crossu koje će se 17. lipnja održati u Mladini.  Prostorije kluba organizirano su posjetili i učenici Srednje škole Jastrebarsko.

I.K.

TAGOVI | Auto klub Jastrebarsko

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!