Kako mi to radimo?

30.01.2020. Jastrebarsko je u prošloj godini povećalo broj dolazaka gostiju za 60 posto, a dok su ostvarena noćenja porasla za 35 posto, rečeno je na konferenciji za novinare održanoj jučer u hotelu Princess

Za Jastrebarsko, kao turističku destinaciju, 2019. godina bila je iznimno uspješna - biti u društvu tri grada u Zagrebačkoj županiji koji su ostvarili najveći broj noćenja i dolazaka veliki je uspjeh, ali dodatno je još i veći kada uz taj uspjeh stoji i činjenica da Jaska ima najveći postotak rasta broja noćenja i dolaska. Naime, Jastrebarsko je broj dolazaka, u odnosu na 2018. godinu, povećalo za čak 60%, dok su ostvarena noćenja porasla za 35%.
Za najveći udio u ukupnom rezultatu turističkih noćenja najzaslužniji je Hotel Princess obitelji Vučković, kategoriziran sa 4 zvjezdice i koji sa 93 sobe slovi kao najveći smještajni objekt u Jastrebarskom. Hotel je u prošloj godini, a u odnosu na 2018. godinu, imao porast od 45% u broju noćenja. Prema najavama, u ovoj godini planira se širenje poslovanja hotela, a otvaranjem prema novim turističkim tržištima, očekuje se i daljnji porast broja noćenja.
Jaskanska turistička ponuda sve se jače razvija u skladu sa rastućim trendom globalnog putovanja te privatnim osobama koje su, u suradnji sa lokalnom samoupravom, prepoznale Jastrebarsko kao kvalitetnu priliku i potencijal turističke destinacije kojoj su potrebni sve veći smještajni objekti. Tako se Jastrebarsko, unazad dvije godine, može pohvaliti sa brojnim novim smještajnim investicijama između kojih izdvajamo: Hotel Princess, Hotel Jaska, tri novootvorene kuće za odmor te 5 apartmana.

Najznačajniju turističku ponudu Jastrebarskog zasigurno čini eno-gastronomski turizam Plešivice koja je iznjedrila brojna vrhunska vina i svjetski poznate pjenušce, a kojoj će u budućnosti, uz prvu kušaonicu sireva u Zagrebačkoj županiji u vlasništvu obitelji Šestak, dodatnu draž podariti i novi restoran u sklopu Vinarije Korak, a čiji će se rad temeljiti na „fine dining“ konceptu. Štoviše, svijetla budućnost turizma u Jastrebarskom temelji se u samim prirodnim ljepotama obronaka slavetićkog, svetojanskog, okićkog i plešivičkog gorja koji su međusobno povezani vinskom cestom. Nadalje, tu su i park prirode Žumberak-Samoborsko gorje u sklopu kojeg se izdiže najviši jaskanski vrh i poznato izletište Japetić, dok u sam centar grada posjetitelje svojom ljepotom mami perivoj dvorca Erdödy. Također, turiste u ovaj pitoreskni gradić nadomak Zagreba privlače i nove manifestacije zanimljive tematike, a usko povezane sa aktualnom ponudom ovoga kraja. Samo jedna od takvih manifestacija je i „Festival Jagoda & Pjenušaca“, a za koji je Turistička zajednica, prošle godine, od Udruge hrvatskih putničkih agencija primila nagradu za kreativnost, inovativnost i unaprjeđenje turističke ponude. Bitno je i napomenuti kako Jastrebarsko, kao jedina destinacija u Zagrebačkoj županiji, sudjeluje i provodi 2 EU projekta koji su isključivo namijenjeni turizmu i kvalitetnom upravljanju turističkom ponudom. Jedan od njih je 1,3 milijuna eura vrijedan projekt „Baština Jaske i Črnomlja može biti cool. Za sve!“ u kojem je TZ projektni partner, a drugi EU projekt „In cultura veritas“ gdje je Turistička zajednica dionik. Jaskanska turistička zajednica, u suradnji s Gradom Jastrebarsko, kreirala je i mobilnu aplikaciju Jaskabike na hrvatskom i engleskom jeziku, a u kojoj je mapirano više od 250 kilometara označenih biciklističkih staza pomoću koje posjetitelji mogu pronaći sve informacije o rutama i sadržajima na istima. Ove godine Grad će urediti i tri cikloturistička odmorišta, a izrađena je i Strategija razvoja turizma, rečeno je na konferenciji za novinare održanoj 29. siječnja u hotelu Princess.

I.B.

TAGOVI | Hotel Princess | TZG Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!