Kako pobijediti strah od javnog nastupa

03.03.2017. U organizaciji Hrama protekle srijede održana je još jedna edukativna radionica, ovoga puta na temu "Kako pobijediti strag od javnog nastupa"


Zašto mnogi osjećaju tremu i strah prije i tijekom javnog nastupa? Zašto im se znoje dlanovi, teško dišu, ostaju bez daha, pocrvene ili pak, problijede, preznojavaju se, srce im ubrzano lupa, glas im podrhtava, baš kao i ruke, obaraju pogled, zastajkuju, griješe, usta su im suha, drhte? Odgovore na ova pitanja dobili su sudionici edukativne radionice "Kako pobijediti strah od javnog nastupa?" koja je u Princess centru u Jastrebarskom održana u srijedu, 1. ožujka.

Radionicu je vodila Silvia Ferenac, prof., konzultant i trener u Meč point centru u Zagrebu, koja je na rješavanju takvih i sličnih problema radila s više od 1000 klijenata u Hrvatskoj i inozemstvu, uglavnom poslovnih ljudi i vrhunskih sportaša.
Prof. Ferenac je istaknula kako se problem blokirajućeg straha od javnog nastupa, zahvaljujući znanstvenim spoznajama i učinkovitim tehnikama i metodama, može brzo i trajno riješiti i otkloniti. Sudionici radionice su na licu mjesta usvojili nekoliko kratkih tehnika pomoću kojih je strah moguće ublažiti, a učestalim samostalnim primjenjivanjem i potpuno ukloniti.

Također je naglašeno da javni nastup ne podrazumijeva samo nastup u medijima ili na pozornici, već da je javni nastup svaka situacija u kojoj se predstavljamo pred drugim ljudima, bilo da je to ispit na fakultetu, razgovor za posao, prezentacija svog proizvoda ili bila koja druga životna okolnost o kojoj ovisi naš uspjeh i naši poslovni i životni rezultati.

Radionicu je organizirao HRAM iz Jastrebarskog, koji najavljuje i novo predavanje u petak, 17. ožujka u Glazbenoj školi Jastrebarsko, koje će od 19 sati održati najpoznatija televizijska vrtlarica Kornelija Benyovsky Šoštarić, autorica i urednica emisije "Vrtlarica" koja će, uoči proljetnih vrtlarskih radova, govoriti o organskom uzgoju voća i povrća.
LJ.H.M.

TAGOVI | HRAM

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!