Kineski investitori obišli Gospodarsku zonu Jalševac

05.03.2018. Mr. Chin, Jong Hwa, predsjednik MINTH Group zajedno s članovima izvršne uprave posjetio je Jastrebarsko s ciljem ulaganja u Gospodarsku zonu Jalševac

Radi se o širenju kompanije za proizvodnju automobilskih dijelova na području Hrvatske. Posjet je organizirala Agencija za investicije i konkurentnost (AIK) u suradnji s Gradom Jastrebarsko. MINTH grupa vodeća je svjetska kompanija u dizajnu, proizvodnji i prodaji dijelova za osobna vozila. Osim na području Kine i Hong Konga, MINTH grupa se proširila i na svjetsko tržište te dizajn centre osniva u Tokyu, Münchenu i Detroitu, dok proizvodne centre uspostavlja na teritoriju SAD-a, Tajlanda i Meksika, da bi danas, svi klijenti MINTH-a predstavljali 80% ukupnog svjetskog auto-tržišta.

MINTH grupa želi proširiti i uspostaviti proizvodne pogone u neposrednoj blizini svojih kupaca, što je upravo bio i razlog posjeta najstručnijeg tima ove svjetske kompanije gradu Jastrebarskom, a kojeg su ovamo privukle upravo ulagačke pogodnosti koje pruža Gospodarska zona Jalševac. Goste iz Kine i Njemačke u gradskoj je vijećnici primio zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar i poželio im dobrodošlicu te pobliže predstavio naš grad. Ravnateljica Srednje škole Jastrebarsko, Đurđica Lončarić, govorila je o mogućnostima obrazovanja djece u metalskoj struci, a stručni tim Odsjeka za ekonomski razvoj Grada Jastrebarskog predstavio je Gospodarsku zonu Jalševac, nakon čega su ih poveli u obilazak.  

Podsjetimo, Grad Jastrebarsko je grad s povoljnim poslovnim okruženjem što potvrđuju brojna priznanja i nagrade na internacionalnoj razini. Blizina najveće hrvatske morske luke Rijeke i glavnog grada Zagreba, te laka dostupnost cijelom EU tržištu dodatno podižu atraktivnost Gospodarske zone Jalševac, a lokacije s izgrađenom komunalnom infrastrukturom i poticajnim olakšicama za investitore, osiguravaju komparativne prednosti na tržištu u ostvarivanju poduzetničkih ciljeva i uspješno poslovanje. Danas, Gospodarska zona u Jastrebarskom druga je po veličini u Hrvatskoj (333 ha) s 25 gospodarskih subjekata, 967 zaposlenih te 179 ha raspoloživog zemljišta.
Nakon obilaska Gospodarske zone kineski investitori zajedno s predstavnicima AIK-a otišli su u obilazak još jedne potencijalne zone na području Hrvatske, točnije industrijske zone Bakar.

I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!