Koncertom Zagrebačkog kvarteta i kvarteta Papandopulo nastavljen ovogodišnji JAF

08.06.2018. Jaskanski art festival nastavljen je protekle srijede koncertom Zagrebačkog kvarteta i Papandopulo kvarteta u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije franjevačkog samostana u Jastrebarskom

Ljubitelji klasike u Jastrebarskom imali su prilike protekle srijede 6. lipnja uživati u izvedbama pravih glazbenih virtuoza na koncertu održanom u samostanskoj crkvi na kojem su u sklopu ovogodišnjeg JAF-a nastupili članovi Zagrebačkog kvarteta i Papandopulo kvarteta.

 I dok Jaskanci već dobro poznaju sjajne saksofoniste Papandopulo kvarteta, organizatori JAF-a pobrinuli su se da ove godine čuju prekrasne izvedbe poznatog gudačkog kvarteta iz Zagreba. Njihove izvedbe Ravela i Rossinija su doista virtuozne i nije čudo što ih je publika pozdravila dugotrajnim aplauzom. 

O izvedbama najboljeg hrvatskog kvarteta saksofona ne treba puno trošiti riječi. Ova četvorica vrsnih glazbenika, od kojih su trojica Jaskanaca, oduševljavaju publiku na svakom koncertu, bilo u Hrvatskoj ili inozemstvu. Tako je bilo i ovoga puta u Jastrebarskom gdje su posebno bili motivirani jer je Nikola Fabijanić, zajedno sa svojom suprugom Lindom, pokretač ovog sjajnog projekta koji će, nadamo se, već narednih godina privući i publiku nama susjednih gradova. Uz njega, sjajno su svirali i Goran Jurković, Tomislav Žužak, te Gordan Tudor, Zadranin kojemu je Jaska posebno prirasla srcu. 

Ovogodišnji Jaska art festival završava večeras, 8. lipnja koncertom "Acoustic projecta" , ansambla koji je u deset godina svoga postojanja i muziciranja održao brojne koncerte na vodećim festivalima u zemlji i regiji. Večeras od 20 sati i 30 minuta u župnoj crkve sv Nikole biskupa mogu u njihovim izvedbama uživati i Jaskanci.

Ivica Krčelić

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | JAF

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!