Konstituirano Općinsko vijeće Klinča Sela

16.06.2017. Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Klinča Sela održanoj 14. lipnja za predsjednika Vijeća izabran je Mirko Horvatić (HDZ), a za potpredsjednika Janko Šimanović (HSS)

U srijedu 14. lipnja održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Klinča Sela na kojoj je prisustvovalo svih 15 izabranih vijećnika. Umjesto nositelja liste HDZ-a Miljenka Vučkovića koji je u drugom krugu izabran za načelnika općine, u vijeće je ušao Krešimir Grdaković. Osim njega vijećnici iz redova HDZ-a su još i Igor Smetko, Stjepan Kupres, Stjepan Juranko, Mirko Horvatić, Danijel Budišćak i Mijo Pustaj. S liste SDP-a u vijeće su ušli Andrea Grdiša, Ivana Kišan, Mario Grdašić, Bože Krištić i Vedran Rudar. HSS ima jednog vijećnika Janka Šimanovića, kao i Slobodna Hrvatska koju u vijeću predstavlja Damir Kristijan Rogina, te HSP čiji je vijećnik Hrvoje Palčić.

Budući da su koalicijski sporazum potpisali HDZ, HSS i HSP njihova je i većina u vijeću s 9 vijećnika. SDP i Slobodna Hrvatska koji su ostali u oporbi imaju 6 vijećnika.

Već prilikom predlaganja članova Mandatnog povjerenstva , Odbora za izbor i imenovanja te potpredsjednika vijeća,  bilo je vidljivo da većina neće baš prihvaćati prijedloge oporbe i pristati na demokratsku podjelu mjesta, jer prijedlog Andree Grdiše (SDP) nije prihvaćen, pa su članovi Odbora za izbor i imenovanja i Mandatnog povjerenstva isključivo iz redova koalicije HDZ-a, HSS-a i HSP-a, a za potpredsjednika je izabran Janko Šimanović također iz vladajuće koalicije.

Predsjednik vijeća Mirko Horvatić izabran je jednoglasno, na čemu je posebno zahvalio vijećnicima, dok je njegov zamjenik Janko Šimanović izabran većinom glasova.
Na kraju sjednice vijećnicima se obratio i načelnik općine Miljenko Vučković i pozvao ih na suradnju s nadom da će svi zajedno raditi na projektima za općinu Klinča Sela.

I.K.

TAGOVI | Općina Klinča Sela

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!