Kristijan Rubinić pobjednik jaskanskog polumaratona

20.05.2019. Jaska je dvadeset godina čekala na pobjedu domaćeg atletičara na polumaratonu koji se tradicionalno u mjesecu svibnju od 1999. održava u našem gradu

Gotovo 400 trkača došlo je ove godine na utrku polumaratona i 3. Memorijal Predraga Bošnjaka u Jastrebarsko, koju već dvadeset godina za redom organizira domaći atletski klub Jastreb 99.

Nakon dominacije starijih i poznatih hrvatskih maratonaca, ove su godine dominirale mlade snage predvođene Kristijanom Rubinićem, sjajnim i perspektivnim trkačem atletskog kluba Jastreb 99. U jakoj konkurenciji Kristijan je 21 kilometar po jaskanskim bregima pretrčao za 1 sat, 15 minuta i 54 sekunde, što je jedan od najboljih rezultata jaskanskog polumaratona. Čak šest minuta kasnije na cilj je stigao mladi Samoborac Matija Razum, a odmah iza njega i Nikola Štefanić iz Krapine.

Pored Kristijana, od jaskanskih maratonaca najbolje se, na 17. mjesto, plasirao Nikola Hrković.

 Kod žena pobijedila je neponovljiva Veronika Jurišić, s vremenom od 1 sat, 30 minuta i 23 sekunde. Druga je bila Marina Tušek, a treća, dobro nam poznata Karlovčanka Gabrijela Šalković. Od članica jaskanskog kluba najbolje se plasirala Zorica Cvanciger.

Izuzetno zanimljive bile su i utrke na 5 i 10 kilometara na kojima je sudjelovao i veliki broj jaskanskih atletičara. Na 5 kilometara najbolji su bili mladi Glinjani, Marijan i Goran Bakšić, a treće mjesto osvojio je Tihomir Fehervari. Sjajni mladi domaći trkač Leonardo Razum, bio je odličan četvrti.
Na 10 kilometara pobijedio je Đuro Komlenović iz kutinskog kluba, a Jaskanac Josip Španić mlađi bio je odličan drugi, dok je treće mjesto pripalo Draženu Sikirici.

Prije samog starta atletičare je pozdravio i zaželio im dobru utrku i još bolji plasman zamjenik gradonačelnika i predsjednik Sportske zajednice Domagoj Šlat.

Sve u svemu jedna od najboljih atletskih manifestacija u proteklih 20 godina u našem gradu, koju je nažalost ove godine popratilo malo naših sugrađana.

Idejni začetnik i dugogodišnji predsjednik jaskanskog atletskog kluba, pokojni Predrag Bošnjak, bio je doista pravi vizionar kada je 1999. organizirao prvi jaskanski polumaraton. Šteta je samo što nije mogao uživati u ovogodišnjoj rijeci trkača koja se razlila jaskanskim ulicama i okolnim bregima.
Čestitke članovima kluba koji su nastavili njegov najbolji životni projekt.

Ivica Krčelić

TAGOVI | AK Jastreb 99

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!