Ljetovanje u kampu Crvenog križa "Selce"

06.07.2017. U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko djeca iz jaskanskog kraja i ove su godine ljetovala u kampu Crvenog križa u Selcu

Tradicionalno, kao i prijašnjih godina, GDCK Jastrebarsko je organiziralo odlazak 51 djece sa područja grada Jastrebarskog i općina Klinča Sela, Krašić, Pisarovina i Žumberka u vremenu od 25. lipnja do 2. srpnja 2017.godine. Općine su ujedno i financijski pomogle i omogućili ljetovanje djece koja inače nebi bila u mogućnosti boraviti na moru.

Ove godine organizacija slobodnog vremena bila je organizirana tako da su bile osmišljene kreativne radionice, a vodile i osmišljavale su ih voditeljice. Cilj kreativnih radionica bio je da se kvalitetno i smisleno ispuni slobodno vrijeme djeci te da se međusobno bolje upoznaju i razviju svoje potencijale. Osim radionica djeca su imala organiziranu školu plivanja koju je vodio Dejan Kolar, apsolvent Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, te su sva djeca dobila i diplome iz plivanja.

U večernjim satima bio je organiziran raznolik sadržaj tako da smo imali Noć najluđih frizura, Izbor za miss i mistera Kampa „Selce“ 2017.,Izbor za najuredniju sobu, Izbor za najbolji skok, Izbor za najluđi stajling, Noć plesa i Sportske igre.
Djeca su jedan dan imala organiziran i poludnevni izlet na otok Krk na Šilo.
Voditeljica Tea Božić je odradila kreativnu radionicu i uložila mnogo truda u rad s djecom. Voditeljica Monika Peršin održala je radionice na temu „Nasilje nije šala“ te su na taj način osvijestili važnost svog ponašanja spram drugih.
Imali smo organiziranu radionicu pružanja prve pomoći na kojoj su voditeljice realističkim prikazom rana djeci približila stvarnu situaciju i pokazale im način pružanja pomoći unesrećenim osobama.

Ovo ljetovanje služi na čast i ponos općinama Klinča Sela, Krašić ,Žumberak i Pisarovina. Zahvaljujemo i tvrtkama Vode Jastrebarsko, Ceste Jastrebarsko, Veterinarska stanica Jastrebarsko, Ireks Aroma d.o.o., Gromel, , DIR Rubinić na podršci.
Rezultate radionica vidjet će se na izložbi u mjesecu prosincu. Izložbom ćemo objediniti i radove s kreativnih radionica u Jastrebarskom i s likovne kolonije koja će se održati u mjesecu rujnu.
Dunja Vlašić

TAGOVI | Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!