Ljetovanje u Kampu Crvenog križa

13.07.2018. Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko organiziralo je i ove godine odlazak 38. djece iz jaskanskog kraja na ljetovanje u kamp "Selce"

Djeca s područja grada Jastrebarskog i općina Klinča Sela, Krašić, Pisarovina i Žumberka u vremenu od 1. do 8. srpnja 2018. boravila su na ljetovanju u Selcu u organizaciji jaskanskog Crvenog križa.  Općine su ujedno i financijski pomogle i omogućile ljetovanje djece koja inače nebi bila u mogućnosti boraviti na moru.

Ove godine organizacija slobodnog vremena bila je smišljena kao kreativne radionice, a vodile i osmišljavale su ih voditeljice. Cilj kreativnih radionica bio je da se kvalitetno i smisleno ispuni slobodno vrijeme djeci te da se međusobno bolje upoznaju i razviju svoje potencijale. Osim radionica djeca su imala organiziranu školu plivanja koju je vodio Dejan Kolar, apsolvent Kineziološkog fakulteta u Zagrebu te su sva djeca dobila i diplome iz plivanja.
U večernjim satima bio je organiziran raznolik sadržaj tako da smo imali Noć najluđih frizura, Izbor za miss i mistera Kampa „Selce“ 2018., izbor za najuredniju sobu, izbor za najbolji skok, za najglas, Noć plesa i Sportske igre.

Djeca su jedan dan imala organiziran i poludnevni izlet na otok Krk na Šilo.
Održane su i kreativne radionice. Imali smo organiziranu radionicu pružanja prve pomoći na kojoj su voditeljice Klementina Stepinac i Daliborka Turk, realističkim prikazom rana djeci približila stvarnu situaciju i pokazale im način pružanja pomoći unesrećenim osobama.

Ovo ljetovanje služi na čast i ponos  općinama Klinča Sela, Krašić ,Žumberak i Pisarovina. Zahvaljujemo i tvrtkama Vode Jastrebarsko, Ceste Jastrebarsko, Veterinarska stanica Jastrebarsko, Ireks Aroma d.o.o., Gromel, , DIR Rubinić  na podršci.

Rezultate radionica vidjet će se na izložbi u mjesecu prosincu. Izložbom ćemo objediniti i radove s kreativnih radionica u Jastrebarskom i s likovne kolonije koja će se održati u mjesecu rujnu.
Dunja Vlašić

TAGOVI | GDCK Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!