Ljubav na dar

10.05.2017. Razdraganim dječjim smijehom i gromoglasnim pljeskom, završio je prvi vikend ovogodišnjeg festivala "Život i smijeh"

Dječja lica svojim su nastupom ozarili glumci Marko Cindrić i Asim Ugljen, izvevši u nedjelju predstavu „A je to“, nastalu u koprodukciji zagrebačkog kazališta Trešnja i NU:Write Theatre Festival Zagreb.
Program „ŽIS“-a započeo je u petak, premijernom izvedbom predstave „Kako se riješiti gore polovice“ u izvedbi Gradskog Kazališta Jastrebarsko. Mladi glumci još jednom su dokazali raskoš svog talenta kao i činjenicu da se na njih itekako može računati u budućnosti.

Loša vremenska prognoza poremetila je planove organizatora da dio događanja bude održan na otvorenom. Stoga je program otvorenja preseljen u kino, a festival su vrhunskim nastupom otvorili glumci Vladimir Rađenović, Igor Stanković, Marko Severinac i Iris Sečen, koji su polusatnim šoum, publiku nasmijali do suza. Sonja Stanković predstavila je rezultate ovogodišnjeg fotonatječaja, na kojem je još jednom pobijedio Aleksandar Tomulić, ovoga puta fotografijom „Akvarel“. U emotivnoj i toploj atmosferi, prisutnima su se obratili predsjednik GKJ-a Velimir Kokot i gradonačelnik Zvonimir Novosel, koji je u svom govoru podsjetio kako je festival započeo, uz prisjećanje na neprežaljenog člana kazališta, Mladena Pavlića Žisa. Program otvorenja završio je uz koncert „The Frajli“, koje su oduševile jaskansku publiku.

"Iz godine u godinu ŽIS pomiče granice na čemu trebamo zahvaliti suorganizatorima i pokroviteljima bez čije podrške niti program ne bi mogao biti na ovako visokom nivou. Iako se novcem danas može kupiti gotovo sve, ljubav prema kazalištu i umjetnosti općenito, kao i volonterizam marljivih i požrtvovnih članova Gradskog kazališta Jastrebarsko koji na svojim leđima nose sve projekte i aktivnosti, pa tako i one festivalske, jedan je od glavnih razloga što je ŽIS ušao pod kožu Jaskankama i Jaskancima, ali i publici iz drugih gradova! Dok je tome tako ŽIS ima svjetlu budućnost!" izjavio je nakon otvorenja festivala Velimir Kokot, predsjednik Gradskog kazališta Jastrebarsko.

Festival se nastavlja od četvrtka, kada će biti odigrana druga premijera predstave „Kako se riješiti gore polovice“ u izvedbi Gradskog Kazališta Jastrebarsko. Predstava će biti odigrana u kinu, od 20 sati. U petak 12.05. u Caffe baru Haustor, od 20 sati, održat će se prva večer stand up-a, na kojoj će, uz profesionalne stand up komičare, svoje fore moći ispričati i sami posjetitelji!
U subotu 13.05. u 11 sati u kinu, bit će izvedena premijera lutkarske predstave "Najveća tajna" Daniele Bobinski. Iste večeri u 20 sati u kinu, slijedi nastup najboljih stand up komičara Studija smijeha koji dolaze iz cijele Hrvatske! Program završava u nedjelju 14.05., kada vas od 20 sati u kinu čekaju "Njuške", u izvedbi Teatra Exit. Ulaznice se prodaju po cijeni od 20 kuna u caffe baru Kino. Prihod od prodaje namijenjen je stipendiranju jaskanskih srednjoškolaca.
Suorganizatori ovogodišnjeg festivala "Život i smijeh" su Centar za kulturu Jastrebarsko i Turistička zajednica Grada Jastrebarskog, generalni pokrovitelj je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a pokrovitelji su Zagrebačka županija, Grad Jastrebarsko, Savjet mladih Grada Jastrebarskog, Savjet mladih Zagrebačke županije, Mercedes Benz Emil Frey Auto Centar i Zagrebačka banka. Festival medijski podržavaju Radio Jaska, Jaska.hr i jaskandanas.
GKJ

TAGOVI | Gradsko kazalište Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!