Lovci iz Kostanjevca najbolji kuhari

04.06.2018. Pripremom lovačkog paprikaša/gulaša protekle subote na glavnom gradskom trgu, lovci jaskanskog kraja nastavili su vinsku priču kroz manifestaciju Dani vina & divljač fina, koja je po drugi puta održana u našem gradu na veliko oduševljenje svih posjetitelja


Subotnja manifestacija ’’Dani vina & divljač fina’’ - natjecanje lovaca u kuhanju lovačkog paprikaša okupila je vrijedne lovce iz čak 12 lovačkih udruga: HLD „JASTREB“ JASTREBARSKO, LD „KUNA“ CVETKOVIĆ, LD „SV. HUBERT“ DESINEC & LD SRNDAĆ PLEŠIVICA, LD „SRNJAK“ VOLAVJE, LD „SOKOL“ PETROVINA, LD GOLUB Sv. JANA (dvije ekipe), LD “KUNA“ KALJE, LU „JASTREB“ KOSTANJEVAC, LD „FAZAN“ KRAŠIĆ, LD ZEC KUPINEC - ZDENČINA te LD SRNJAK BRATINA, a koji su se kroz 3 sata kuhanja natjecali za titulu najboljih majstora u spremanju lovačkog paprikaša/gulaša.

Vrijedni lovci za ovu su manifestaciju i ove godine meso osigurali sami, kuhalo se u klasičnim lovačkim kotlovima od 30 litara, a isti su u subotu brojnim posjetiteljima imali priliku i predstaviti svoj rad i svoje društvo. Manifestacija je bila izuzetno vesela i posjećena, a najbolji paprikaš/gulaš proglasila je komisija u sastavu: gastronomad Rene Bakalović, vinska kraljica Zagrebačke županije Lucija Fabek te gradonačelnik grada Klanjca Zlatko Brlek, na temelju zbroja dodijeljenih ocjena za okus, boju, miris, punoću i ljutinu paprikaša/gulaša. 

Neizvjesno je bilo do samoga kraja jer su sva jela bila vrhunsko spremljena, a pobjedu je ove godine odnijela ekipa LD Jastreb Kostanjevac sa ukupno osvojena 144 boda. 137 bodova osvojila je ekipa Lovačkog društva Kuna Cvetković, a treće mjesto sa 120 osvojenih bodova podijelile su ekipe LD sv. Hubert Desinec & Srndać Plešivica te LD Fazan Krašić.
Po ocjenjivanju, na veliko zadovoljstvo svih posjetitelja lovci su posjetiteljima besplatno podijelili sve porcije ovog lovačkog specijaliteta.

Dani vina & divljač fina, manifestacija je koju su organizirali Grad Jastrebarsko i Turistička zajednica u suradnji sa lovačkim udrugama, a ovom prilikom, u ime organizatora, još se jednom zahvaljujemo lovcima na njihovom trudu jer većinu posla odrade sami, s ciljem kako bi ova manifestacija postala tradicija našeg grada, što već zasigurno i je.

I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | TZG Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!