Lucija Fabek-nova Vinska kraljica Zagrebačke županije

27.10.2017. Lucija Fabek iz Samobora, studentica 4. godine Ekonomskog fakulteta, nova je Vinska kraljica Zagrebačke županije za 2018. godinu

Svečanost krunidbe, popraćena promocijom najboljih vina i vinara Zagrebačke županije, upriličena je u hotelu The Westin Zagreb.
Dvadesetčetverogodišnja Lucija dolazi iz obitelji koja se generacijama bavi proizvodnjom grožđa i vina te na tradicionalan način po vlastitoj recepturi spravlja aromatizirano vino bermet. „Drago mi je da titula Vinske kraljice po drugi put ide u Samobor, za mene je to velika čast, ali i odgovornost. Najviše od svega veseli me što ću predstavljati i promovirati vina i vinare Zagrebačke županije u Hrvatskoj i šire“, u nastupnome govoru rekla je Lucija Fabek dodavši da će joj poseban cilj biti prenošenje ljubavi i znanja o bermetu na sve ljubitelje tog plemenitog pića, kao i na one koji će taj užitak tek upoznati.
Lentu je novoizabranoj kraljici stavio zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, a krunu je predala dosadašnja Vinska kraljica Lucija Šember.
Zamjenik Frankić zaželio je mnogo uspjeha novoj Vinskoj kraljici u upravljanju njezinim „vinskim kraljevstvom“ dodavši da je organiziranje ovog izbora samo jedan u nizu projekata kojeg Zagrebačka županija organizira s ciljem razvoja vinarstva i vinogradarstva na svom području. „Osobito sam ponosan na naše tri ’vinske ljepotice’ – Plešivičku, Samoborsku i Zelinsku vinsku cestu koje svojom bogatom gastro-enološkom ponudom privlače domaće i strane posjetitelje“, rekao je Frankić.
-Htjeli smo na jednom mjestu okupiti najzvučnija imena županijske vinske scene kako bismo se i na ovaj način predstavili široj javnosti kao bogata vinorodna regija nadomak metropole. Siguran sam da ćemo večeras uživati u prekrasnoj vinskoj priči koju će nam ispričati naša 22 vinara, od kojih su mnogi od njih dobitnici domaćih i svjetskih priznanja za kvalitetu i autentičnost, naglasio je Frankić.
Lucija Fabek izabrana je za 16. po redu Vinsku kraljicu Zagrebačke županije, a konkurencija za titulu bila joj je godišnjakinja Daniela Uvodić iz Marije Gorice koja je izabrana za prvu pratilju. O najboljoj je odlučivao peteročlani ocjenjivački sud na temelju pismenog, usmenog i praktičnog testiranja. Inače, Zagrebačka županija prva je županija u Hrvatskoj koja je započela s projektom „Vinska kraljica“ još 2002. godine.
Martina Brautović

TAGOVI | Zagrebačka županija

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!