Luka Vlašić prvo je jaskansko novorođenče u 2020. godini

01.02.2020. Luka je peta prinova mladih roditelja Katarine i Ivana Vlašić iz Jastrebarskog koje su tradicionalno, uz poklone i lijepe želje, posjetili gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegovi suradnici

„Ova mlada obitelj trebala bi biti uzor svima nama, jer bez djece nema budućnosti. Jako mi je drago da je prva ovogodišnja jaskanska beba rođeno upravo u ovoj, već i ovako djecom bogatoj obitelji, a što je dokaz da naš grad živi i diše punim plućima. Obitelji želim puno zdravlja i sreće, a ukoliko se odluče, i još pokoju prinovu u obitelji“, poručio je gradonačelnik Novosel te nastavio: „Tradicionalni posjet običaj je prilikom kojeg roditeljima dajemo do znanja da vodimo brigu o našim najmlađima. Od 2003. godine iz Proračuna je u svrhu pomoći za opremu novorođenog djeteta isplaćeno oko 6,8 milijuna kuna, za više od 2 300 podnesenih zahtjeva. Ovakvi projekti bili su i ostat će prioritet Grada Jastrebarskog!“
Naime, gradonačelnik Jastrebarskog i njegovi suradnici, u petak 31. siječnja posjetili su Katarinu i Ivana Vlašića – ponosne roditelje malenog Luke, prvog rođenog Jaskanca u novoj godini. Luka je rođen 2. siječnja 2020. godine u 8:43 sati ujutro i peta je prinova u ovoj mladoj obitelji iz Jastrebarskog. Gradonačelniku i njegovim suradnicima na posjeti su se zahvalili roditelji Vlašić, a uz najljepše želje, mališani Luka, Veronika, Filip, Ema i Ivan od Gradonačelnika su dobili i prigodne poklone. ’’Obradovao nas je posjet Gradonačelnika. Zahvaljujemo na darovima i lijepo je znati da se Grad brine o svojim najmlađim građanima’’, poručili su roditelji.

Podsjetimo, Grad Jastrebarsko od 2003. godine, roditeljima s prebivalištem na području grada Jastrebarskog iz Proračuna isplaćuje pomoć za opremu novorođenog djeteta, i to po 2 500 tisuće kuna za prvo i drugo dijete, te 6 500 za treće i svako sljedeće. Nadalje, Grad Jastrebarsko, kao Grad prijatelj djece, vodi posebnu brigu o svojim najmlađima - uz novčanu pomoć za opremu novorođenčadi, pod uvjetima utvrđenim posebnim Odlukama, Grad sufinancira i aktivnost Produženog boravka učenika osnovne škole, prehranu učenika osnovne škole te nabavu udžbenika za učenike osnovne škole. Nadalje, Grad provodi i pomaže razne projekte za najmlađe poput Ljetne i Zimske igraonice, a najviše se ulaže upravo u predškolski odgoj za što godišnje izdvaja više od 9 milijuna kuna za redovan rad gradskog vrtića, koji djeluje na više lokacija i brine za oko 600 djece.
U 2019. godini Gradu su podnesena 129 zahtjeva za pomoć za opremu novorođenog djeteta za što je iz Proračuna isplaćeno 425 tisuća kuna, dok ih je 2020. godini, do sada, podneseno već 11 što je dobra najava jaskanskog pozitivnog trenda i u novoj godini.

I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Zvonimir Novosel

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!