Mali tečaj – Kursiljo i ove godine u Desincu

20.11.2014. U desinečkoj župi i ove godine je organiziran mali tečaj kršćanstva – Kursiljo od četvrtka 13. do nedjelje 16. studenog

Pastoralno vijeće župe Desinec i te kako pomaže župniku Petru Ribariću u mnogim važnim događajima vezanim za značaj župe.  Uvijek nasmijan i dobro raspoložen župnik Ribarić ne samo da im uzvraća već ih i motivira na daljnju još bolju i novu suradnju. Na taj način župljani imaju jedno bogatstvo koje se ne može mjeriti ničim već darom Božjim. Ove godine je ponovo organiziran mali tečaj kršćanstva – Kursiljo od četvrtka 13. 11. do nedjelje 16. 11. Na predavanju se u prostorijama Osnovne škole u Gornjem Desincu okupilo oko 30 polaznika. Osim predavanja, održane su molitve ,razgovori poput radionica, a pjevale su se i lijepe crkvene pjesme. 

predavanje vlč.Andrije Vrane

Velečasni Andrija Vrane prisutnim je polaznicima objašnjavao Sakrament povjerenja ili pokore. Nakon što su saznali da je ispovijed samo jedan isječak Sakramenta povjerenja ili pokore, trebaju se zadovoljiti tri uvjeta za pomirenje. Tada se nudi iskrenost i mir u duši. 

prof. Dragica Sertić

Jedan od predavača na Kursilju bila je i prof. Dragica Sertić rodom iz Gornjeg Desinca. Gospođa Dragica je pričala o nekim svojim životnim iskustvima, a tema joj je bila Apostolat. Kad poslušate jedno takvo predavanje koje ima veliku širinu, mnogo toga vam je jasnije iz svakodnevnog života. Situacije koje vam se događaju oko vas morale bi tom prilikom biti s mnogo razumijevanja i poštovanja, a nakon toga se treba mnogima pomagati. Razgovor i suosjećanje već su na samom početku nešto veliko. Naročito je to danas važno u vremenu u kojem upravo živimo. 

predavač Krunoslav Milas

Prekrasno i zanimljivo predavanje održao je i gospodin Krunoslav Milas, a tema je bila Zreli kršćanin. Brojne nezgode i zgode koje je upotrebljavao iz privatnog života otvorila su mnogima put i način razmišljanja. Da bi čovjek mogao postati zreli kršćanin mora prije svega prihvatiti stvarnost i događaje oko sebe. Tada svaka osoba pojedinačno treba prepoznati Božje znakove i mnogo lakše postaje zreli kršćanin u svim prilikama i neprilikama.
Nakon četiri dana zajedničkog druženja na predavanjima, misi, razgovorima i pjesmi prisutni su se polaznici osjećali bogatije i vrednije za jedno iskustvo koje im svakako može i mora pomoći u svim svakodnevnim pojavama i situacijama. Iskustva sigurno mogu i moraju prenijeti na svoje ukućane, brojne prijatelje i župljane da bi druge godine mogli i oni sami prisustvovati ovakvom korisnom tečaju.
Zdenko Vuković Cena

TAGOVI | vlč. Petar Ribarić | Župa Desinec

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!