Martin Hutchinson posadio drvo i u Jastrebarskom

14.08.2019. Jaskanski vatrogasci koji ove godine slave 130 godina od osnutka svoga društva ovih su dana ugostili Martina Hutchinsona, bivšeg vatrogasca iz Manchestera i velikog borca za zaštitu okoliša

Nakon Zagreba Martin Hutchison posjetio je i Jastrebarsko gdje su ga ugostili jaskanski vatrogasci, a primio ga je i zamjenik gradonačelnika Domagoj Šlat. Ovaj bivši vatrogasac iz Manchestera putuje svijetom još od 2006. godine kada je u Meksiku započeo svoju misiju promicanja brige o planetu Zemlji i zaštiti okoliša.

Velika mu je želja u svakom gradu koji posjeti zasaditi po jedno stablo. Jaskanci su mu to i omogućili sadnjom bukve u krugu  sportskog centra na Centrali u produžetku aleje lipa. Ovom gestom Martin i njegovi domaćini   žele skrenuti pozornost javnosti na probleme zagađenja prirode i na odgovornost svakoga od nas prema očuvanju okoliša. Martin nam je rekao kako Jaska ima prekrasnu i još uvijek relativno očuvanu prirodu, ali da i dalje trebamo maksimalno raditi na tome da tako i ostane. Velika želja mu je u Hrvatskoj održati predavanja po školama što je i do sada činio u svim zemljama i gradovima kroz koje je prošao u proteklih 13 godina.

Plan mu je da sa svojim psom Starksyjem na triciklu još obiđe bliski i daleki istok, a potom i Australiju gdje se nada da će stići do 2030 godine.

I.K.

TAGOVI | DVD Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!