Martina Krcivoj na prijemu kod gradonačelnika

18.07.2017. Na ostvarenim uspjesima, Jaskanki Martini Krcivoj dobitnici Rektorove nagrade i dugogodišnjoj stipendistici Grada Jastrebarskog koja je ovih dana diplomirala na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, čestitali su gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegovi zamjenici

"Ovo je veliko priznanje za moj dugogodišnji rad. Drago mi da je to priznanje prepoznao i Grad Jastrebarsko čija sam dugogodišnja stipendistica. Stipendija Grada značajno mi je pomogla na putu mog obrazovanja, a sada mi je želja nastaviti živjeti i raditi u svom gradu!", poručila je Martina Krcivoj, mag. prim. educ.

Naime, Martina je napisala znanstveni rad i predala na natječaj za Rektorovu nagradu 2016./2017., a prijavljen je u kategoriji za individualni znanstveni i umjetnički rad. Rad je napisan u autorstvu s kolegicom mag. prim. educ. Adrianom Graberec, pod mentorstvom dr. sc. Martine Kolar Billege, a naslov rada je "Jesu li teme metodičkih predložaka u udžbenicima jednako poticajne za djevojčice i dječake?". Istraživanje je provedeno na uzorku N = 2522 učenika 4. razreda u 53 osnovne škole u Republici Hrvatskoj, a pokazalo je da su najzastupljenije teme metodičkih predložaka u udžbenicima one za koje su djevojčice pokazale znatno veći interes nego dječaci. Tako su dječaci iskazali najveći interes za samo 5,9 % tema identificiranih u udžbenicima, dok su djevojčice pokazale interes za čak 93,3 % tema zastupljenih u udžbenicima. Njihov rad ove je godine nagrađen Rektorovom nagradom, što je ’’šlag na tortu’’ Martininog ulaganja u obrazovanje. 

"Najveći značaj svakog grada su upravo mladi ljudi koji će danas sutra živjeti u ovom gradu, voditi ga i davati mu neki novi smisao. Izuzetno mi je drago kada netko od mojih sugrađana ostvari uspjeh kao nagradu za svoj rad, a još više kada prepoznamo i pomognemo u ostvarenju tog cilja. Želja mi je da u narednim godinama nastavimo i dodatno povećamo broj stipendija", rekao je ovom prilikom gradonačelnik Novosel.
I.B.

TAGOVI | Grad Jstrebarsko

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!