Martinjsko druženje na Štrosu

11.11.2018. Uoči blagdana svetog Martina, Turistička zajednica u suradnji s Gradom Jastrebarsko, i ove je godine organizirala eno-gastronomsku manifestaciju "Martinje", koja je održana protekli petak na glavnom gradskom trgu


Uz mladi portugizac, kestene, sireve obitelji Šestak, domaće specijalitete Pastuh puba i sjajnu svirku coover banda "Cikla i sin", atmosfera na Štrosu bila je i više nego odlična.

Svoje mlado vino ponudile su vinarske obitelji Šember, Braje, Ivančić i Jagunič, a kušati je mogao svatko tko je uz malo dobrovoljne donacije dobio čašu i onda obilazio štandove. 

Uz mlado vino odlično idu pečeni kesteni, a organizatori su se pobrinuli da ih bude dovoljno, i to onih finih kastavskih. Posjetitelji su mogli kušati i odlične sireve plešivačke obitelji Šestak, a Pastuh pab koji se uskoro seli na novu lokaciju u našem gradu ponudio je svoje domaće specijalitete.

-Ovo je druženje uoči Martinja gdje smo htjeli samo pokazati bogatu ponudu ponajboljih jaskanskih portugizaca. Samo krštenje mošta u mlado vino obavit će vinari u svojim podrumima, ali i neki ugostiteljski objekti, rekla nam je Petra Masnec iz jaskanske Turističke zajednice.

I.K.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | TZG Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!