Mihael Zmajlović biciklom u Samoboru, Žumberku, Ozlju i Kamanju

08.06.2020. Mihael Zmajlović, saborski zastupnik SDP-a i bivši ministar zaštite okoliša, drugi dan svoje izborne turneje po sedmoj izbornoj jedinici boravio je u Samoboru, gdje se susreo se s građanima na samoborskom trgu, a turu je nastavio kroz Žumberačko gorje do Ozlja i Kamanja


Kampanja #Mihakrozsedmu započela je u zagrebačkim Gajnicama, a njezin cilj je obići sedmu izbornu jedinicu te kroz razgovore s građanima od Zagreba do Novog Vinodolskog saznati postoje li teme i problemi koji su im zajednički. Zmajlović sedmu izbornu jedinicu obilazi električnim biciklom jer i inače biciklira, zagovara zdrav okoliš i čist promet, a kao ministar promovirao je i kroz projekte financirao njihovo korištenje u hrvatskim gradovima. Kampanja će trajati tjedan dana, nakon Kamanja nastavlja se u Karlovacu i Dugoj Resi, Slunju, Ogulinu, Gorskom kotaru te Viškovu, Kastvu i Novom Vinodolskom. Završava u subotu, 13. lipnja u Jastrebarskom.

Tijekom ture, Mihael Zmajlović pričat će s građanima i o gospodarskom programu SDP-a na ovim parlamentarnim izborima, konkretnim idejama i mjerama te tražiti povratnu informaciju, komentar i savjet. Ključni elementi gospodarskog programa su digitalizacija i digitalna transformacija gospodarstva i javne uprave koja mora postati standard i kroz koji će građani i gospodarstvo što brže, kvalitetnije i transparentnije dobivati dokumente koji su im potrebni i ne trošiti vrijeme na komunikaciju s upravom. Za to je potrebna i razvijena infrastruktura i to je sigurno izazov koji u krajevima Gorskog kotara treba riješiti. 

Nadalje, dio programa je i zeleni razvoj Hrvatske, što podrazumijeva bolje gospodarenje otpadom, saniranje nelegalnih odlagališta, očuvanje prirode kao vrijednog turističkog resursa i planska poljoprivreda. To je tema koja je svima važna i u Zagrebu gdje postoje nelegalni divlji deponiji u Stenjevcu ili Botincu i u Viškovu gdje je još Sovjak. Upravo na primjeru grada Samobora i Žumberačkog gorja jasno se vidi koje sve pomake je SDP-ova Vlada napravila i u području sanacije odlagališta i brendiranja Parkova Hrvatske kao vrijednog prirodnog resursa.

SDPZŽ

TAGOVI | Mihael Zmajlović

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!