Milan Ivančić i dalje na čelu DVD-a Plešivica

18.02.2013. Na redovnoj izvještajno izbornoj skupštini DVD-a Plešivica Milan Ivančić ponovo je izabran za predsjednika društva , a za zapovjednika Marijan Mulig

U petak 15. veljače održana je 62. redovna Izvještajno izborna skupština DVD Plešivica, kojoj su pored članova društva prisustvovali i zapovjednik VZ ZG Županije Josip Novosel, zapovjednik VZG Jastrebarsko Vedran Boričević, jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel, predsjednik ZKUU Jastrebarsko Ignac Smetko, predsjednik VPZ Buzet Đino Piuti, te predstavnici više od 20 društava prijatelja, od Varaždina, Buzeta, Čakovca,  Samobora i Jastrebarskog.

Ovo agilno vatrogasno društvo koje je prošle godine izdalo i monografiju u povodu 60. godišnjice društva, i prošle je godine imalo desetak uspješnih intervencija, a uspješan je i njihov puhački orkestar koji je imao više zapaženih nastupa. Sada pripremaju spomen knjigu cijele župe Plešivica , a jedan od prioriteta, uz redovne aktivnosti, je i završetak legalizacije vatrogasnog doma, te nabava novog vatrogasnog kombija.
Na godišnjoj skupštini usvojen je i novi Statut društva, a u izbornom dijelu skupštine pomladili su organe upravljanja. Predsjednik ostaje Milan Ivančić, njegov zamjenik biti će Božidar Lukina, novi zapovjednik je Dragutin Mulig a njegov zamjenik Miljenko Pavlečić. Tajnik če ostati Marijan Mulig, blagajnik Franjo Jagunić ili kako u svom šaljivom stilu reče predsjednik društva Ivančić, ministar društvenih financija JaguLinić.

Veoma kritičan Ivančić je pak bio prema prijedlogu Plana vatrogasne zaštite grada koji je nazvao "ozakonjenjem bezakonja" i kojeg DVD Plešivica neće podržati. Naime, prema Ivančiću, Vatrogasnom  zajednicom godinama upravlja desetak društava čiji su članovi preuzeli većinu funkcija u Vatrogasnoj zajednici. Ostala društva godinama žive na marginama odlučivanja i financiranja, a opremu nabavljaju gotovo isključivo sami, zbog čega mnoga društva stagniraju i propadaju, iako se na njihovom podrućju događa više od 50% intervencija, dodao je Ivančić.

Nakon Skupštine bio je uobićajeni domjenak i druženje, a dio gostiju u kasne sate pridružio se sanjkašima pod njihovim šatorom koji su organizirali trodnevni "Kup Plešivice" i 2. Sanjkaško prvenstvo Hrvatske“.

TAGOVI | DVD Plešivica

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!