Misa, vijenac i svijeće za Dan grada

13.11.2020. U povodu 13. studenoga, Dana grada Jastrebarskog, služena je sveta misa u župnoj crkvi svetog Nikole, a potom je gradonačelnik Novosel sa svojim suradnicima položio vijenac i upalio svijeće kod Spomen obilježja u znak sjećanja na hrvatske branitelje i sve one koji više nisu s nama


Jastrebarsko danas slavi Dan grada. Zbog pandemije koronavirusa i pogoršane epidemiološke situacije tradicionalne proslave neće biti. Odgođena je uobičajena svečana sjednica Gradskog vijeća koja je ranijih godina okupljala veliki broj uzvanika. Time je odgođena i dodjela javnih priznanja koja su ove godine pripala Etno udruzi Sveta Jana, Športskom ribolovnom društvu Jastrebarsko, Nikolini Ribarić, Mihaelu Severincu, Judo klubu Jaska i Atletskom klub Jastreb 99, te posthumno Vidu Majcuniću za životno djelo. Njima će nagrade biti uručene naknadno kada epidemiološke prilike omoguće održavanje svečane sjednice Gradskog vijeća.

U povodu Dana grada danas ujutro služena je sveta misa u župnoj crkvi svetog Nikole biskupa u Jastrebarskom, a potom je kod Spomen obilježja nevinoj patnji hrvatskih žrtava svih ratova, uz poštivanje epidemioloških mjera, gradonačelnik Zvonimir Novosel zajedno sa svim suradnicima položio vijenac i upalio svijeće u znak sjećanja na 13. studenoga 1991. kada je Jugoslavenska vojska zauvijek napustila naš grad, te u znak sjećanja na hrvatske branitelje i sve one koji više nisu s nama. 

U povodu Dana grada gradonačelnik Novosel uputio je čestitku svojim sugrađanima.Čestitku prenosimo u cijelosti:
-Da postoji mogućnost, vjerujem da bi svatko od nas svom gradu za rođendan poklonio najljepši dar na svijetu, a to je zdravlje svih ljudi. Upravo je to moja ovogodišnja želja, a koju, drage moje Jaskanke i Jaskanci upućujem Vama i Vašim obiteljima. Uz neizmjernu zahvalnost hrvatskim braniteljima i svima onima koji su kroz povijest ostavili svoj trag u Jastrebarskom, ovom prilikom upućujem zahvalu i svima onima koji svakodnevno daju svoj doprinos u borbi s koronavirusom. Vjerujem kako ćemo odgovornošću i zajedničkim snagama popraviti epidemiološku situaciju te da ćemo vrlo brzo nastaviti normalno živjeti. Sretan ti 771. rođendan, grade naš!
Vaš gradonačelnik, Zvonimir Novosel

I.K.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!