Moje kolo malo

25.02.2019. U organizaciji KUD-a Desinec u Jastrebarskom je protekle subote održan osmi po redu dječji festival pjesme i plesa pod nazivom "Moje kolo malo"

U dvorani jaskanskog Doma kulture održan je tradicionalni, osmi po redu dječji festival folklora na kojem je nastupilo pet dječjih skupina.

Prvi su na pozornicu izašli najmlađi članovi KUD-a Desinec pod vodstvom Jelene Režek. Nakon njih publici se predstavila dječja skupina KUD-a Preporod iz Dugog Sela, a potom i gosti iz Svete Nedelje, KUD Strmec. 

Mali pjevači i plesači KUD-a Mičevec izveli su dječje igre i pjesme Hrvatskog zagorja a gosti iz Lobora prikazali su dječje igre i plesove iz Međimurja. Za kraj još jednom su nastupili mali pjevači i plesači KUD-a Preporod i izveli dječje pjesme i plesove Bilogore.
Predsjednica KUD-a Desinec Martina Bereček, zahvalila je svima na dolasku na ovaj mali festival dječjeg folklora koji garantira budućnost njegovanja kulturne tradicije hrvatskog naroda.

Pored brojne publike, male folkloraše bodrili su i zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar, te predsjednica Zajednice kulturno umjetničkih udruga Nikolina Ribarić.

I. K.

TAGOVI | KUD Desinec

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!