Najbolji fiš po receptu legendarnog Guste Jalšovca

04.06.2018. Ribičke ekipe, u petak 1. lipnja, pripremom vrhunskog fish paprikaša na glavnom gradskom trgu na najbolji su mogući način otvorili ovogodišnju jaskansku vinsku priču kroz manifestaciju Dani vina & riba fina


Glavni gradski trg i ove je godine bio mjesto gdje su mnogi sugrađani mogli uživati i sudjelovati u raznim događanjima. Tako je jedna od ovogodišnjih vinskih priča bila i manifestacija ’’Dani vina & riba fina’’ - natjecanje ribiča u kuhanju fish paprikaša.

Natjecale su se ekpie: Bobiji, Fina, Smuđ Donja Kupčina, Centar za kulturu Jastrebarsko, Fran Krsto Frankopan, Udruženje obrtnika Jastrebrsko te Jalšovci mlađi i stariji. Sve ekipe paprikaš su kuhale u klasičnim ribičkim kotlovima od 20 litara, a uz kuhanje ujedno su imale priliku predstaviti svoju ekipu, svoj rad i svoje društvo javnosti.

Kuhanje je trajalo tri sata, a najbolji fish proglasila je komisija u sastavu: dekan Prehrambeno biotehnološkog fakulteta u Zagrebu prof. dr.sc. Damir Ježek, saborski zastupnik Mihael Zmajlović te gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel. Ove je godine također bilo vrlo neizvjesno do samoga kraja, jer su po mišljenju žirija sva jela bila vrhunska. 

Ovogodišnju pobjedu odnijela je ekipa "Jalšovci mlađi, ekipa "Jalšovci stariji" bila je drugoplasirana. Obje ekipe spravljale su fiš po receptu legendarnog Guste Jalševca, ribara Sljemenskih ribnjaka u Novakima.

Treće mjesto pripalo je ekipi Centra za kulturu Jastrebarsko.

Po ocjenjivanju, svim posjetiteljima besplatno su podijeljene sve porcije ovog ribičkog specijaliteta, a manifestacija "Dani vina & riba fina" koju su organizirali Grad Jastrebarsko i Turistička zajednica u suradnji sa ŠRD Jastrebarsko, ove je godine privukla brojne posjetitelje.

I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | TZG Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!