Najljepši božićni poklon

19.12.2011. Članovi Moto kluba Jastreb obučeni u Moto Mrazove jučer su poklonili invalidska kolica malom Nikoli Mahečiću

U prostorijama udruge Idem u Jastrebarskom jučer poslijepodne bilo je puno uzbuđenja ali i veselja, jer čekali su se djedice Mrazovi na motorima koji nose poklone za dobru djecu. Ove godine Moto Mrazovi donijeli su i jedan specijalan poklon, invalidska kolica za malog Nikolu Mahečića koji ima teže motoričke smetnje i ne može hodati.

Udruga Idem zamolila je članove Moto kluba Jastreb da pomognu u prikupljanju sredstava za invalidska kolica čija je puna cijena 16 i pol tisuća kuna. Dio ovog iznosa snosi HZZO, a preko sedam tisuća kuna trebalo je prikupiti od dobrih ljudi. U Jaski ima puno dobrih ljudi, rekao nam je jučer Danijel Vlašić član Moto kluba Jastreb koji je bio koordinator cijele akcije zajedno s Marinom Sečen predsjednicom jaskanske udruge Idem.

 Puno je pomogao i Grad Jastrebarsko, bez kojeg  bismo teško prikupili cijeli iznos, naglasio je Danijel, koji se odmah zbližio s malim Nikolom, a ovaj mu je znatiželjno dodirivao bijelu bradu. Ostaloj djeci Mrazovi su podijelili prigodne poklon pakete, snimljena je i zajednička fotografija koja će djeci biti lijepa uspomena na ovogodišnji Božić. 

Moto klub Jastreb priprema udruzi Idem još jedno ugodno iznenađenje. Napravili su im nove stolove, a obećali su i izradu polica, što su članovi s oduševljenjem pozdravili. 
Jastrebarsko je inače osmi grad u Hrvatskoj u kojem djeluje podružnica udruge Idem, koja se bavi problemima djece s poteškoćama u razvoju. 

Najvažniji zadatak im je uključivanje djece s teškoćama u redovni sustav odgoja i obrazovanja, kao preduvjet njihovog uključivanja u društvo, rekla nam je Marina Sečen predsjednica udruge Idem u Jastrebarskom. Stoga udruga samo u prosincu sudjeluje u nizu aktivnosti koje se provode u našem gradu. Tako su u sklopu izložbe Božićnih jaslica u Pastoralnom centru župe Sv. Nikole izložili prekrasne jaslice koje su nastale zajedničkim radom djece i roditelja članova udruge. U suradnji sa slavetičkom udrugom Lipa i Zelenom livadom iz Volavja sudjeluju u postavljanju izložbe u Gradskom muzeju, kojoj je misao vodilja očuvanje nematerijalne kulturne baštine s posebnim osvrtom na motiv Božića. Djeca su se igrala glinom i opet napravila nešto čarobno, rekla nam je Marina Sečen. 

TAGOVI | Moto klub Jastreb | Udruga Idem Jastrebarsko

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!