Naš Ivan – mladomisnik

01.07.2013. Pred oko 1500 ljudi Jaskanac Ivan Bingula proslavio je jučer svoju mladu misu

Srce svakog jaskanskog vjernika, župljana Župe svetog Nikole biskupa u Jastrebarskom, ali i okolnih gradskih župa te župa Jastrebarskog dekenata, bilo je ispunjeno radošću, srećom i ganućem kada je u nedjelju, 30. lipnja, ugledalo visoki, dragi lik Ivana Bingule u mladomisničkoj halji. Na taj je dan, u idealnim vremenskim uvjetima, pred oko 1500 ljudi, naš Ivan Bingula, Jaskanac, svakom žitelju našeg grada i kraja znan i kod svih izuzetno omiljen mladić, dugogodišnji istaknuti glumac Gradskog kazališta Jastrebarsko, popularni orguljaš i pjevač jaskanskog župnog zbora, proslavio svoju mladu misu.

Veliko slavlje započelo je trodnevnom duhovnom pripravom. U četvrtak, 27. lipnja večernju misu predvodio je mons. dr. Stjepan Baloban, sin jaskanskog kraja, pjevao je Župni zbor mladih Ruah, a nakon mise uslijedilo je Euharistijsko klanjanje.
U petak, 28. lipnja, misno slavlje predvodio je vlč. Damir Ocvirk, dugogodišnji Ivanov duhovnik u sjemeništu, župnik zagrebačke Župe svetog Josipa, a glazbeno je misu pratio zbor te trešnjevačke župe u kojoj je Ivan Bingula djelovao kao đakon. U subotu, 29. lipnja svetu misu predvodio je mons. dr. Juraj Batelja, također sin jaskanskog kraja, a pjevali su bogoslovi Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa iz Zagreba.

Slavlje mlade mise Ivana Bingule, koji je za svećenika zaređen u zagrebačkoj katedrali u subotu, 15. lipnja 2013, započelo je roditeljskim blagoslovom pred Ivanovom obiteljskom kućom, a zatim je prema jaskanskoj župnoj crkvi krenula procesija predvođena Ivanom i Ivanovom obitelji, mamom Biserkom, tatom Vladimirom te braćom Marijanom i Zvonimirom. Mlada misa uz sudjelovanje četrdesetak svećenika održana je u prepunom dvorištu župne crkve na za tu priliku postavljenoj pozornici, urešenoj prekrasnim cvijećem te  papinskom, hrvatskom i jaskanskom zastavom koje su radosno vijorile na povjetarcu.

Na početku mise, mladomisnika Ivana Bingulu pozdravili su župljanka Mirela Kovačević te župnik i dekan jastrebarskog dekanata, prečasni Stjepan Rožanković. Propovijed je održao prečasni mr. Anđelko Košćak, rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu, a misu je glazbeno uveličao Župski crkveni zbor svetog Nikole biskupa pod ravnanjem časne sestre Paule Puzjak te Puhački orkestar DVD-a Cvetković. Mladomisnika Ivana Bingulu brojni su župljani pozdravili u narodnim nošnjama.

Nakon mise uslijedio je svečani ručak u Princess Centru gdje se uz odličnu glazbenu pratnju Klape Nostalgija i Desinečkih tamburaša zajedno s Ivanom veselila njegova obitelj, brojni uzvanici, prijatelji, kolege, profesori, svećenici i časne sestre, jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegov zamjenik Domagoj Šlat. 

Uvaženi stoloravnatelj bio je arhiđakon gorički mons. dr. Josip Baloban, sin jaskanskog kraja, a Ivanu su tople riječi zahvale, ohrabrenja i čestitke uputili profesor Nino Škrabe, prijatelj s Bogoslovije Krunoslav Juraković i župnik Župe Petrovina prečasni Gojislav Kovačić. 

Poželimo i mi svi Ivanu sretan i Božjim blagoslovom ispunjen svećenički život, uz nadu da nikad neće zaboraviti svoju Jasku, svoju župu, svoje kazalište i svoj zbor, a mi ćemo ga svi uvijek dočekivati radosna srca i pratiti molitvama na njegovom životnom i svećeničkom putu. 

TAGOVI | Ivan Bingula | Župa Svetog Nikole

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!